Apple TV klar med Siri på dansk – genkender 6 forskellige stemmer

Apple TV understøtter nu Siri på dansk og Siri kan nu genkende op til seks forskellige stemmer og levere musik og anbefalinger blot ud fra stemmen.

Apple TV klar med Siri på dansk – genkender 6 forskellige stemmer

Med i Apples seneste opdatering af software, der kom ud i sidste uge, er der også en stor opgradering til dagligstuen.

Det nylancerede tvOS 16.2 tilføjer en Genkend min stemme-funktion, der personliggør Siri-søgninger på Apple TV 4K og TV HD for op til seks familiemedlemmer.

Se også: Bedste medieafspillere

Siri genkender automatisk op til seks stemmer

Når man først har trænet systemet i at genkende de forskellige stemmer, kan man bede Siri om anbefalinger og musik uden at behøve bekymre sig for at skabe ravage i et andet familiemedlems historik.

Du kan også bede Siri om at skifte til din profil i stedet for at bruge skiftefunktionen på skærmen.

Apple TV har nu Siri på dansk

Desuden kan du ændre Siri-sproget til at være et andet end det, din enhed viser. Og nu understøtter Apple TV også dansk.

Også Luxembourg og Singapore er føjet listen over nye lande, hvis sprog understøttes.

Se også: Hvilken Chromecast skal man vælge?

Apple Music Sing – karaoke til iPhone

Dette er også den helt rigtige opdatering, hvis du har fået lyst til at synge lidt karaoke. Som på andre af Apples platforme kan du nu bruge Apple Music Sing til at slippe den lille indre sanger løs og vælge mellem mange millioner sange.

For at kunne bruge karaokefunktionen skal du have den nye tredje generation af Apple TV 4K, men det er ikke nødvendigt at købe et særligt apparat eller lede efter karaokevenlige album.

Personlig stemmegenkendelse er ikke noget nyt. Konkurrerende digitale assistenter har haft lignende funktionalitet i årevis, og Recognize My Voice har været at finde på HomeKit-højtalerne siden 2019.

Det er dog stadig en stor forbedring, hvis du deler en Apple TV-box med andre og ikke har lyst til at skifte profil bare for at kunne bruge Siri frit.