Netflix overskud faldt med 95 procent i 4. kvartal 2022

Netflix kom ud af 4. kvartal med næsten ingen vækst i omsætningen og stort fald i overskuddet - ledelsen ser dog positivt på 2023.

Netflix overskud faldt med 95 procent i 4. kvartal 2022

Streamingudbyderen Netflix havde en omsætning på 7,9 milliarder dollars i fjerde kvartal af 2022. Det er 1,9 procent mere end i samme periode i 2021. Parallelt hermed steg antallet af betalte abonnementer med fire procent til 231 millioner.

Netflix’ driftsoverskud faldt dog med cirka 12,5 procent til 550 millioner dollars i fjerde kvartal. Dette driftsresultat er dog langt bedre, end ledelsen havde forudset. Indtægterne er blevet højere, samtidig med at Netflix har ansat færre medarbejdere end oprindeligt planlagt.

Investorerne har reageret positivt over for Netflix’ resultat og Netflix-aktierne steg mere end seks procent umiddelbart efter tallene for 4. kvartal blev fremlagt.

Se også: Mobilabonnement med Netflix

Stort fald i overskuddet

Selskabets overskud før skat faldt dog med ikke mindre end 95 procent fra 796 millioner dollars i fjerde kvartal af 2021 til blot 39 millioner dollars.

Netflix slår fast, at 2022 var et hårdt år, men afslutning på året var god og de forventer en gunstig udvikling i 2023.

Se også: Bedste smartphones til videostreaming

Vil slå ned på deling af abonnement

At de ser positivt på 2023 skyldes blandt andet, at de vil være mere opmærksomme på dem, der deler deres konto med andre og forsøge at få flere til at betale for deres egen konto. Desuden forventes reklameindtægter at give yderligere indtægter.

Siden begyndelsen af november har Netflix tilbudt et billigere reklameabonnement, hvor man ser fire til fem minutters reklame pr. streamingtime mod at betale mindre om måneden, godt halv pris.

Se også: Abonnement med deling

Filmrettigheder for 225 milliarder kroner

Netflix anslår i øvrigt værdien af sine filmrettigheder til 32,7 milliarder dollars, hvilket er 1,8 milliarder dollars mere end ved udgangen af 2021.

32,7 milliarder dollars svarer til 225 milliarder kroner.