Computerworld: iCloud er en kæmpe skuffelse

Forventningerne til Apples online lagringsbase, iCloud, var skyhøje. Men iCloud kan ifølge Computerworld ikke leve op til dem.

Computerworld: iCloud er en kæmpe skuffelse

-”It just works,” sagde Steve Jobs, da han i sommer præsenterede Apples cloud-tjeneste, iCloud.

Men det er en sandhed med modifikationer, mener Computerworlds anmelder.

Computerworld er ikke yderligere imponeret over tjenesten, der med Apples egne ord vil flytte centrum for dit digitale liv ud i skyen. Det er især Apples egen lovprisning af tjenesten, der har sendt forventningerne i vejret.

Og selvom der ifølge Computerworld er mange positive ting ved iCloud, kan det ikke opveje en række mangler og skuffelser.

Forsvundne funktioner

Blandt skuffelserne nævner Computerworld, at mange brugere undrer sig over, hvorfor iCloud ikke viderefører iDisk og Gallery fra Apples tidligere cloud-tjeneste, MobileMe. Dermed kan man ikke uploade filer til ens internet-harddisk manuelt, som man kunne med MobileMe.

Her er man nødt til at bruge tjenester som eksempelvis Dropbox og SkyDrive til at gemme filer, og Picasa eller Flickr til at oprette online-billedarkiver.

Brugernes sidste 1.000 fotos uploades automatisk til Fotostream, hvilket ifølge Computerworld er smart nok, men har nogle klare mangler. Man kan ikke tilgå billederne fra en browser, og billederne slettes automatisk efter 30 dage, og de kan ikke slettes enkeltvis.

Computerworld kritiserer, at Apple sletter funktioner, som tidligere eksisterede.

Desuden understøtter browser-mail-app’en, der følger med Apples iCloud kun Apples egne xx@me.com-mails, og udelukker dermed alle andre.

Mange mangler

Derudover nævner Computerworld problemer med at synkronisere kalenderen i iCloud med kalender-aftaler fra iPhonen, som er koblet til Lotus Notes-løsningen. Derudover laver iCloud om på tidspunkterne for aftalerne i iPhone-kalenderen.

Det er heller ikke muligt at se eller redigere i dokumenter og præsentationer fra iWork fra browseren. Det skal først downloades til enheden.

Derudover er det problematisk, hvis flere personer i en husstand vil dele et Apple ID til at købe musik og downloade apps. Her risikerer man, at kalender-aftaler, fotos, apps, med mere automatisk synkroniseres mellem de to personers Apple-produkter.

Alvorligt er det også, at flere brugere melder om forsvundne mails og dokumenter.

Hele Computerworlds gennemgang af iCloud kan læses her.

Ikke godt nok

Konklusionen er, at Apple ikke lever op til det, de lovede under præsentationen af iCloud.

Apple har øvet sig på cloud-tjenester som iTools, .Mac og MobileMe, men selvom Steve Jobs under præsentationen sagde, at MobileMe ”ikke var vores største øjeblik, men vi lærte en masse,” mener Computerworld ikke, at det skinner igennem i iCloud.

Efterfølgende nyt om sagen

Siden vi bragte artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 26/10/2011 kom den efterfølgende historie med sagen Film på vej om Jobs – Nyheden kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet her..