Kåring af mobilkameraet 2014 – Bedste video [AFSTEMNING]

Vil du være med til at kåre årets hidtil bedste mobilkamera, kan du vælge din favorit her.

Kåring af mobilkameraet 2014 – Bedste video [AFSTEMNING]

Fotos er en ting, men levende billeder er ofte bedst, når øjeblikket skal foreviges. Hos mobilsiden.dk vil vi gerne høre jeres mening, om hvilken 2014-mobil der tager de bedste fotos og videos.

Derfor har vi rundet de bedste mobiler fra Apple, HTC, LG, Nokia, Sony og Samsung op, og sætter dem op mod hinanden. Forleden kiggede vi på fotokvaliteten i dagslys og i dag vil vi se nærmere på lyd og video fra dagens topmobiler.

Læs også: Kåring af mobilkameraet 2014 – første test [AFSTEMNING]

De testede mobiler er:

  • Apple iPhone 6 (Plus*)
  • HTC One (M8)
  • LG G3
  • Nokia Lumia 930
  • Samsung Galaxy S5
  • Sony Xperia Z3 (compact*)

*Apple og Sony deler kameramodul i begge topmodeller, derfor er kun den ene af dem taget med i denne test.

Videoerne er optaget i fuldt dagslys med kameraerne monteret på et videostativ. Senere vil vi se på fotos taget om natten.

For at gøre det til en blindtest optræder telefonerne i vilkårlig rækkefølge. Alle videoerne er taget i maksimal opløsning, hvilket betyder 4K for nogle af telefonerne og 1080p for de resterende.

Dagens motiv er vores kontor på en lidt trist efterårsdag, en udfordring for de fleste kameraer. Farver kan hurtigt blive kedelige, samtidigt skal der hives detaljer frem i græsset og skyggerne under træerne – uden at himlen bliver overeksponeret. En trafikeret vej omtrent 30 meter væk, giver desuden støjreducerende mikrofoner noget støj at arbejde med.

Til sammenligning er et videoklip taget med Sonys RX100 MkIII high-end kompaktkamera nederst. Mobilsiden.dk vil løfte sløret for testens vinder senere denne uge.

Hvilken video synes du er bedst?

[UPDATE]
Her er rækkefølgen på de testede kameraer:

Nummer 1 – Samsung Galaxy S5
Nummer 2 – Nokia Lumia 930
Nummer 3 – Apple iPhone 6 (Plus)
Nummer 4 – HTC One (M8)
Nummer 5 – Sony Xperia Z3 (Compact)
Nummer 6 – LG G3

Nummer 1

Nummer 2

Nummer 3

Nummer 4

Nummer 5

Nummer 6

Sony RX100 Mk III

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Mere til nyheden

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 26/10/2014 fik historien nye ben at gå på med artiklen Overblik: Ny iOS, guide til minimobiler og kåring af det bedste mobilkamera – Den næste artikel om emnet finder du her. De sidste nyheder om temaet finder du her.