Volkswagen leverandør afslører banebrydende batteri til elbiler

Gotion High-Tech har afsløret et banebrydende batteri til elbiler, som kan betyde langere lavere priser på bilerne og samtidig lette bekymringer om sikkerhed.

Volkswagen leverandør afslører banebrydende batteri til elbiler

Navnet Gotion High-Tech ringer nok ikke en klokke hos dig og det kommer det sikkert heller ikke til. Alligevel er det værd at kigge nærmere på deres seneste innovation, som kan betyde prisen på elbiler falder og det bliver sikrere at køre rundt med de kæmpe batterier.

Gotion er partner med Volkswagen, som har kastet en hulens masse penge efter batteriproducenten. Det har betydet for Gotion, at de har kunnet bygge helt nyt fabrikker og samtidig udvikle på ny batteriteknologi. Og forleden kunne Gotion endelig afsløre hvad de har arbejdet på – et batteri som meget vel kan have stor betydning for elbilerne.

Læs også: Højeste salg af elbiler i december nogensinde

Lithium-iron phosphate batteri til bilen

Det nye batteri bygger på lithium-iron phosphate (LFP) teknologi, som i sig selv ikke er nyt. Tesla laver allerede biler med denne batteritype og Nio er også godt på vej. LFP-batterier begyndte at vinde popularitet sidste år takket være en forbedring i ydelse, højere termisk stabilitet og lavere omkostninger.

Hvad der derimod er spændende ved Gotions batteri er selve cellen i batteriet, der har opnået en energitæthed på 210 kWh. LFP batterier er kendte for deres stabilitet, men er derimod ikke bedst når det kommer til energitæthed. Til sammenligning siger man, at et batteri med 190 kWh har en rækkevidde mere end 400 kilometer, så rækkevidden fejler bestemt intet i det nye batteri fra Gotion.

LFP-batterier indeholder ikke kobolt, hvilket er en dyr ingrediens i batterier til elbiler. Derudover er de mindre tilbøjelige til at blive overophedet.

Læs også: Nyt elbil-batteri lover en rækkevidde på 2000 kilometer

Fra 2023 falder priserne på elbiler

Hvis alt går vel, så regner Gotion med at have de første batterier siddende i elbiler fra 2023, og det skulle gerne betyde lavere priser på elbiler. Volkswagen kommer til at bruge de nye LFP-batterier i deres MEB-platform, men også andre bilproducenter er ude efter Gotions teknologi. En talsmand fra Gotion fortæller, at en række bilproducenter forhandler med virksomheden.

Der bliver udviklet til nye batterier til elbiler verden rundt, hvor nogle har fokus på rækkevidde og hurtigere opladning, mens andre, som Gotion, har fokus på lavere produktionsomkostninger og sikkerhed.

Læs også: EU vil stille højere krav til batterier i elbiler