Volvo Embla: En elektrisk XC90 lanceres i 2022

Sidst i 2022 vil Volvo være klar med en elektrisk stor SUV, der forventes at bære navnet Embla i stedet for XC90 Recharge. En bil, der er meget vigtig for bilmærket.

Volvo Embla: En elektrisk XC90 lanceres i 2022

Senere i år skal Volvo være klar med lanceringen af en stor elektrisk luksusnyhed. Det er nemlig en efterfølger til den populære SUV XC90, der skal udstyres med ren elektrisk drivlinje og navn efter nordis mytologi.

Volvo startede første kvartal af 2022 med et fald i overskuddet, som skyldes Covid-19-kriser i forsyningskæden, stigende materialeomkostninger og fabrikslukninger. På trods af dette, er Volvo overbeviste om, at de vil sælge flere elbiler i fremtiden, med planer om at sælge 600.000 rent elektriske biler årligt fra 2025.

Læs også: Volvo investerer i ekstrem hurtig opladning til elbiler

Den næste elbil fra Volvo?

Den næste elbil fra Volvo ser ud til at blive XC90 (eller Embla), der er bilmærkets SUV-flagskibsbil. Den elektriske Volvo XC90 Recharge bliver mærkets første helt skræddersyede elbil og den første på en ny platform.

Volvos administrerende direktør, Jim Rowan, kan, på trods af udfordringerne i forsyningskæden, bekræfte, at den rene elektriske XC90 Recharge stadig vil være klar i 2022

“Vi er helt sikkert på rette spor. Vi har forpligtet os til at lancere et vist antal køretøjer hvert år, og træffer beslutningen om, hvornår det lanceres senere, men i fjerde kvartal i år vil vi frigive flere detaljer om dette produkt.”

Det tyder altså ikke på, at en fuldelektrisk XC90 senere i år er helt klar til forsalg, men derimod en forsmag på hvad vi kan forvente.

“Det er et meget spændende tidspunkt for os, fordi det bringer os ind i en anden sfære – det er endnu en byggesten mod fremtiden. Modellen i sig selv er et ekstremt vigtigt for os.”

Læs også: Alle nye Volvo-biler understøtter over-the-air-opdateringer

En ny elektrisk start for Volvo

Efter Volvos tidligere bekræftelse af, at den nye elbil vil få et navn i stedet for en alfanumerisk betegnelse, kunne navnet i stedet blive Embla. I nordisk mytologi var Embla et af de to første mennesker på jorden.

Producenten indgav en varemærkeansøgning om navnet til Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret i slutningen af sidste år. En talsmand for Volvo nægtede at bekræfte mærkets intentionerne med navnet.

Den nye elbil er en produktionsklar version af den dristige Concept Recharge, der blev vist i 2021, og den vil give Volvo en længe ventet indtræden i det stadig vigtigere segment for elektriske SUV’er i fuld størrelse, hvor de fleste premium-orienterede producenter har lanceret deres første elektriske biler i de seneste år. Volvos eksisterende rene elbiler, Volvo XC40 Recharge og Volvo C40 Recharge ligger et segment lavere og bruger den samme CMA-platform som den konventionelt drevne XC40.

Volvo Concept Recharge
Volvo Concept Recharge

Bygget på elektrisk platform

I mellemtiden vil efterfølgeren til XC90 bruge Volvos nye SPA2-platform. Denne videreudviklede version af den nuværende bils arkitektur vil kunne rumme et udvalg af forbrændingsmotorer og rene elektriske drivlinjer. Det bliver den første produktionsbil, der bruger de nye understel, inden de bliver udbredt til andre Volvo-modeller og søskendemærker, der ejes af moderselskabet Geely Auto. Som en del af en ny aftale om platformdeling vil Geely til gengæld give Volvo adgang til sin nyeste SEA-arkitektur.

Se også: Nyheder om elbiler