AirTag hjælper med at finde stjålen bil

Apples sporingsgadget AirTag er nu også blevet brugt til at finde en stjålet bil - er også blevet brugt til at finde stjålne scootere og motorcykler.

AirTag hjælper med at finde stjålen bil

AirTags er primært tiltænkt at hjælpe med at finde forsvundne bilnøgler og den slags, men Apples AirTag er hurtigt blevet et tilbehør, der også kan bruges til at finde stjålne køretøjer. Vi har allerede flere gange hørt, hvor AirTags har hjulpet med at finde stjålne scootere og motorcykler, og nu kan vi tilføje en bil til den liste.

AirTag brugt til at finde stjålen bil

Ifølge en historie, der ligger på Reddit, har en bilejer fundet sin stjålne bil ved hjælp af en AirTag. Det er u/thinkscotty, der har delt historien, og her fortælles det, hvordan ejeren vågnede op en morgen og opdagede, at bilen var blevet stjålet i løbet af natten.

Politiet blev kontaktet og tyveriet anmeldt. Derefter kom ejeren på, at en AirTag lå i handskerummet i et etui til solbriller. “Så jeg markerede AirTagen som tabt. Den viste sidst sin placering som mit hus kl. 22.17 aftenen før, så jeg vidste, at min bil var blevet stjålet inden for de foregående 5 timer. Mindre end 10 minutter senere fik jeg en meddelelse om, at min bil var blevet fundet i Northlake, en forstad til Chicago, der ligger ca. en halv time fra mig. Den stod på en Walmart-parkeringsplads.”

Se også: Sådan fungerer AirTags

Tyven vendte tilbage

Efter at være ankommet til parkeringspladsen, lod det til, at tyven havde skilt sig af med AirTagen, så parkeringen ved Walmart blev den sidste kendte placering for bilen. Ejeren bestemte sig for at vende næsen hjemad, men overraskende nok valgte tyven af komme tilbage.

Bilejeren ringede til politiet endnu en gang, og de ankom straks til pladsen og arresterede tyven. “Min bil blev smadret. Den lugtede af cigaretter og hash, og der lå cigaretskodder i mit gulvbræt. Politiet fik mig til selv at gennemgå alle disse ting stykke for stykke for at finde ud af, hvad der var mine og hvad der ikke var. Der var flere poser med stjålne telefoner, tablets, ure og bare tonsvis af skrammel”.

Se også: Nyheder om AirTags