Apple har solgt omkring 200.000 Vision Pro-headsets

Ifølge nye oplysninger går salget af Apples nye nicheprodukt, Vision Pro, godt. Omkring 200.000 enheder er allerede solgt, selv om mixed reality-headsettet kun er til salg i USA.

Apple har solgt omkring 200.000 Vision Pro-headsets

En kilde med indblik i Apples salgstal har over for MacRumors fortalt, at selskabet har solgt omkring 200.000 Vision Pro-headsets. Apple begyndte at tage imod forudbestillinger af Vision Pro den 19. januar, så det har været muligt at bestille i USA i snart to uger.

Mandag i sidste uge hævdede Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo, at Apple havde solgt mellem 160.000 og 180.000 headsets i løbet af den første weekend, hvor det var muligt at forudbestille det. Siden lader salget til at være aftaget noget.

Læs også: Nye test af Apple Vision Pro: Meget tungt, men imponerer alligevel

Hurtigt udsolgt

De Vision Pro-headsets, der kan leveres på kundernes adresse på selve lanceringsdagen den 2. februar, blev udsolgt på blot få timer, og kort efter kunne Apple også melde udsolgt for de headsets, der kan afhentes i Apple Stores rundt om i landet på lanceringsdagen. Det er derfor ikke så overraskende, at der ikke længere er den samme store interesse for headsettet.

De udenlandske mediers anmeldelser af Vision Pro dukkede op i går, og det kan formentlig sætte gang i salget igen. Der kommer nok også et opsving i salget, når de kunder, der allerede har købt et headset, begynder at dele deres oplevelser.

Læs også: Hvilke apps virker med Apple Vision Pro? Se alle apps her

Vil få monsterhøj pris i Danmark

Herhjemme i Danmark er salget dog ikkeeksisterende, da Apple indtil videre kun sælger Vision Pro-headsettet i USA. Før eller siden må vi dog forvente, at headsettet bliver tilgængeligt herhjemme. Når og hvis det kommer till salg herhjemme, vil prisen formentlig ligge på omkring 32.000 kroner. Det er i hvert fald, hvad en variant af 16 tommer MacBook Pro til 3.500 dollar – samme pris som Apple Vision Pro – koster i Danmark.

Ming-Chi Kuo har advaret om, at efterspørgslen hurtigt kan dale, da den høje pris gør Vision Pro til et nicheprodukt. Headsettets høje pris gør ganske enkelt produktet uinteressant for mange personer. Ifølge rygterne er Apple forberedt på et relativt lavt antal solgte enheder – både på grund af prisen for Vision Pro og besværlighederne med at producere det.

Apple forventes at producere omkring en halv million enheder, men hvor mange der bliver solgt, må vi vente med at se.

Læs også: Apple Vision Pro er dyrt at reparere – meget dyrt!