Apple har røbet sit Reality Pro VR-headset

I kode til en ny app har Apple afsløret navnet på den software, der skal bruges i selskabets første VR-headset, nemlig Reality OS eller xrOS.

Apple har røbet sit Reality Pro VR-headset

Apple rygtede mixed reality-headset, som kan blive navngivet Reality Pro, er blevet afsløret i et preview af en ny Windows-app.

Appen Apple Devices blev lagt ud i Microsoft Store forleden, og en Twitter-bruger har allerede opdaget, at der i appen er henvisninger til headsettets software, og det måneder inden den forventede lancering.

Se også: Guide til de bedste VR-headset

Henvisninger til Reality OS og xrOS

Apple Devices-appen er designet til at overtage noget af den hardwarestyring af iPhone og iPad, som iTunes tidligere har taget sig af. Apple har allerede droppet iTunes på Mac og er i gang med noget lignende på Windows.

Brugerne har dog stadig brug for at kunne opdatere og gendanne sine enheder, og det er her, den nye app kommer ind i billedet.

Men appen lader også til at bære på en lille hemmelighed. Twitter-brugeren @aaron613 har fundet henvisninger til ”Reality OS” og ”xrOS”, termer bruges om den software, Apples mixed reality-headset kommer til at bruge.

Appen henviser ikke direkte til Reality Pro-headsettet, og det er muligt, at navnet (som vi først hørte fra Bloombergs Mark Gurman tilbage i august) bliver et andet, inden headsettet endelig kommer på markedet til efteråret.

Det lader i hvert fald til, at vi nu har det endelige navn på softwaren.

Se også: Priser på bredbånd til VR

Apples VR-headset kan blive lanceret til foråret

Ifølge de seneste rygter har Apple planer om at annoncere Reality Pro-headsettet inden længe, muligvis under et Apple-event til foråret. Det er muligt, at Apple fra juni, hvor World Wide Developers Conference formentlig finder sted, vil give udviklere mulighed for at teste headsettet og begynde at kode apps.

Der har gået rygter om, at den første udgave af headsettet kan have problemer, blandt andet at der er brug for et stort batteri, som man bærer rundt om maven.

Hvis det stemmer, kan den slags underligheder samt prisen, der forventes at ligge over 3.000 dollars, betyde en første generation af headsettet, som de fleste nok lader ligge på hylden. Direkte omregnet svarer 3.000 dollars til cirka 20.600 kroner.

Se også: Muligheder med VR-teknologi