Apple undersøger problem med “ghost touches” i Apple Watch

Ejere af Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 oplever fænomenet "ghost touches", hvor uret registrerer falske berøringer. Nu undersøger Apple problemets omfang.

Apple undersøger problem med “ghost touches” i Apple Watch

Apple er i gang med aktivt at undersøge et problem med Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2. I et internt orientering om sagen omtaler producenten problemet som ”ghost touches” på skærmen i de to seneste smartwatches fra Apple.

Skærmen på Apple Watch er den primære måde at interagere med uret med, og af og til kan man som bruger komme til at strejfe den, så skærmen vågner op og åbner forskellige menuer og funktioner. For visse brugere lader dette dog til at ske, uden at de først er kommet til at strejfe skærmen.

Læs også: Apple Watch afslører hjertesygdom

Apple kender til problemet – undersøger omfanget

I en intern meddelelse sendt til Apple-autoriseret serviceudbydere, og som MacRumors er kommet i besiddelse af, står der, at Apple kender til et sådant problem, der har ramt en række af de nyeste Apple Watch-ure.

”Visse kunder rapporterer, at deres Apple Watch Series 9 eller Apple Watch Ultra 2 registrerer falske berøringer på sine skærme,” står der i meddelelsen.

Visse kunder har beskrevet berøringerne som ”ghost touches”. For brugerne opleves det som om, at urene opfører sig helt irrationelt, uden at nogen har rørt dem. Og det kan være et ret stort problem for brugerne, for det kan forhindre dem i at taste urets kodeord korrekt.

Råder kunder til at opdatere deres ur

Apple fortæller ikke noget om, hvor mange brugere der er berørt af problemet, eller hvornår man har en løsning på det. De beder teknikerne om at råde brugerne til at opdatere til den seneste version af watchOS og holde uret opdateret med et håb om, at problemet bliver ordnet i en opdatering af softwaren.

Apple har også bedt teknikerne om ikke at forsøge at reparere Apple Watch-enheder med dette problem, så længe selskabet er i gang med at undersøge det. I stedet skal de hjælpe brugere med at gennemtvinge et genstart af Apple Watch.

For at genstarte sit Apple Watch skal man holde sideknappen og Digital Crown nede samtidig i mindst 10 sekunder, indtil Apple-logoet vises.

Læs også: Apple Watch får vild microLED-skærm – men først om flere år