Apple Vision Pro 2 kan komme om halvandet år

Et nyt rygte går på, at Apple er klar med det næste Apple Vision Pro 2 om halvandet års tid. Et billigere Apple Vision er også på tegnebrættet.

Apple Vision Pro 2 kan komme om halvandet år

Apple har indtil videre lanceret et enkelt mixed reality-headset – Apple Vision Pro – men der er helt sikkert mere hardware i den kategori på vej fra Apple. Hvis vi skal tro et nyt rygte, kommer den næste version af headsettet allerede i midten af 2025.

I nyhedsbrevet Power On nævnte journalisten Mark Gurman fra Bloomberg det kort i søndags. Her skrev han, at Apple ”nok er 18 måneder fra at lancere en anden generation af Vision Pro”.

Mark Gurman nævnte dog ingen detaljer om, hvad Apples planer derefter er. Han nævnte heller ikke, om kommentaren er baseret på eksterne kilder, der er bekendte med Apples planer, eller om der er tale om et kvalificeret gæt.

Det er i øvrigt heller ikke første gang, at vi hører om en tidsramme for en anden generation af Vision Pro omkring slutningen af 2025 eller i begyndelsen af 2006.

Læs også: Mark Zuckerberg: Meta Quest 3 er bedre end Apple Vision Pro

Her er tidsplanen for Apple Vision Pro 2

Når Apple træder ind i en helt ny produktkategori, tager produktudviklingen til at starte med lang tid. Udviklingen af en ny version af et eksisterende produkt tager ikke nær så lang tid, men stadig mere end et år – ganske enkelt fordi alt skal klappe og leverandørkæden skal på plads.

Når der er tale om en helt gennemrevideret version af et eksisterende produkt, tager det et stykke tid for Apple at udvikle det. I et interview fra 2017 med tidligere chefdesigner hos Apple, Jony Ive, fortalte han, at det tog mere end to år at udvikle iPhone X på grund af den dengang nye kant til kant-skærm og Face ID, der begge var to nyheder i den model.

Der er selvfølgelig forskel på at udvikle en første generation af et produkt og at udvikle en opfølger. Det tog for eksempel flere år at få Vision Pro færdig.
Når det handler om nye udgaver af eksisterende produkter, hvor der ikke skal ændres så meget, kan man forkorte hele denne proces – måske helt ned til 18 måneder, vurderer Mark Gurman.

Med enheder, der bliver produceret i langt færre eksemplarer end iPhonen, er der heller ikke brug for lige så mange ændringer i forsyningskæden, og det kan være med til at forkorte processen.

En lancering om halvandet år betyder en lancering lige efter WWDC 2025. Med tanke på, at Apple viste det første Vision Pro frem ved WWDC 2023, virker det meget sandsynligt, at en ny version bliver vist frem ved samme event to år senere.

Læs også: Her kan du købe Apple Vision Pro i Danmark

Billigere Apple Vision også på vej

Apple siges også at arbejde på en billigere version af Apple Vision Pro – altså et produkt, der i højere grad er tiltænkt den almindelige forbruger. Den version af Apple Vision menes at komme i slutningen af 2025. Igen virker 18 måneder rimeligt.

Apples tendens til at komme med årlige opdateringer af sine produkter kommer nok ikke til at gælde for Vision-produkterne. I og med der foreløbig kun er kommet én generation af headsettet, er der endnu ikke nogen historik, når det gælder opdateringscyklussen.

Samtidig forventes Apple ikke at have nået headsettets fulde potentiale før fjerde generation, så det er usandsynligt, at det allerede nu skal få årlige opdateringer.

Læs også: Ejere returnerer Apple Vision Pro i stor stil