Mark Zuckerberg: Meta Quest 3 er bedre end Apple Vision Pro

Mark Zuckerberg har haft mulighed for at prøve det nye Apple Vision Pro, og dommen fra ham er klar. Meta Quest 3 er et bedre produkt - ikke kun til prisen, men generelt.

Mark Zuckerberg: Meta Quest 3 er bedre end Apple Vision Pro

Apple lancerede for nylig deres nye mixed reality-headset, Apple Vision Pro. Det er på papiret en direkte konkurrent til andre VR-headsets såsom Meta Quest 3.

Mark Zuckerberg, som er direktør og stifter af Meta, som blandt andet står bag Facebook og Instagram, frygter dog ikke den nye konkurrent. Han mener nemlig, at man ikke alene får mere for pengene med Meta Quest 3, men at det generelt er et bedre produkt.

Læs også: Apple Vision Pro er en prototype – først færdig om fire generationer

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mark Zuckerberg (@zuck)

Bedre produkt og mere for pengene

Mark Zuckerberg har uploadet en video på sin personlige Instagram-profil, hvor han giver sin mening om det nye Apple Vision Pro headset til kende.

”Ikke alene synes jeg, at man får mere værdi for pengene i Meta Quest 3, men det er også det bedre produkt, punktum” siger Mark Zuckerberg i videoen.

I videoen nævner han også de kompromisser, som Apple har været nødt til at lave i Vision Pro, for at headsettet kan bæres på hovedet bare nogenlunde komfortabelt.

Helt konkret fremhæver Mark Zuckerberg vægtforskellen på de to headsets og påpeger, at Meta Quest 3 vejer 120 gram mindre end Apple Vision Pro, som gør det mere komfortabelt at bære i længere tid og bevægelsesfriheden.

Han gør også et stort nummer ud af prisforskellen på de to produkter. Hvor Quest 3 koster omkring 4.400 kroner, ventes Apple Vision Pro at koste i omegnen af 32.000 kroner, når det kan fås i Danmark.

Se også: Her er Meta Quest 3 billigst

Zuckerberg takker sit team

Mod slutningen af videoen takker Mark Zuckerberg sit team, som har arbejdet på Meta Quest 3 med en nærmest nonchalant ”vi skal ikke ligge vågne om natten”-attitude.

Med Apples historik for at revolutionere de markeder, de går ind på, kan det dog godt være, at Meta ikke skal hvile for meget på laurbærrene. Vi har eksempelvis set, hvordan Apples iPhone satte nye standarder for mobiltelefoner og stadig den dag i dag sætter sit tydelige præg på smartphonemarkedet.

Sandt er det dog, at Meta har fået en tyvstart i forhold til konkurrencen med Apple, da Meta længe har haft salgstal, der nærmest har gjort dem til den eneste reelle aktør på markedet.

Om det også er sandt, at Meta Quest 3 er et bedre produkt end Vision Pro, må være op til den enkelte at vurdere.

Læs også: Metas Quest-headsets får rumlig video og knibestyring