Apples Vision Pro kan komme i marts 2024

Apples længe ventede mixed reality-headset, Apple Vision Pro, bliver først lanceret i USA. Dernæst følger andre lande.

Apples Vision Pro kan komme i marts 2024

Da Apple annoncerede mixed reality-headsettet Vision Pro i juni, fortalte virksomheden stolpe op og stolpe ned om hardwaren, men de undlod bevidst at annoncere en nærmere lanceringsdato. Det eneste, der blev nævnt om lanceringen, var det noget brede vindue: tidligt i 2024.

Men et nyt rygte kan måske gøre os lidt klogere på et et lanceringstidspunkt.

Læs også: Test: Apple Vision Pro er for tungt

Lancering skubbet fra januar til marts 2024

Apple satser tilsyneladende på at lancere sit mixed reality-headset Vision Pro i marts måned næste år. Det oplyser Mark Gurman i Bloombergs nyhedsbrev Power On.

Den altid velinformerede journalist mener at vide, at Apple oprindeligt sigtede efter at lancere Vision Pro i januar 2024. It-giganten er dog stadig i gang med at forberede planerne for distributionen af headsettet og gennemføre de sidste tests.

Apple Vision Pro forventes at blive introduceret på det amerikanske marked som det første. Derefter følger andre markeder. Der er ingen oplysninger om, hvor langt ude i fremtiden den globale lancering kommer til at lade vente på sig.

Danskere må væbne sig med tålmodighed

Indtil videre går der forlydender om en efterfølgende lancering i Canada og Storbritannien – og formentlig flere lande. Der vil headsettet angiveligt komme på hylderne i slutningen af året. Hvis ikke Danmark er iblandt landene i anden bølge, vil det formentlig ske i tredje bølge. Formentlig vil Apple bruge et af årets første events til at reklamere yderligere for headsettet.

Med en pris på 3.499 dollars er Vision Pro ikke noget for de fleste af Apples sædvanlige kunder. Det publikum, som Apple henvender sig til med headsettet, er nærmere udviklere og andre særlige behov i professionelle eller arbejdsmæssige sammenhænge. Der er dog uden tvivl også mange entusiaster, der også kommer til at punge ud for at få et eksemplar.

Billigere Apple Vision-headset på vej

I sidste uge forlød det, at Apple arbejder på en opfølger til Vision Pro under kodenavnet Project Alaska. Det headset forventes at blive billigere end Vision Pro og kan komme på markedet en gang i 2025 eller i begyndelsen af 2026.

Med introduktionen af det billigere Apple Vision-headset bliver teknologien langt mere tilgængelig, end det bliver tilfældet med Pro-headsettet, der vil koste noget, der minder om 24.000 kroner.

Læs også: Mangel på hardware vil halvere produktionen af Apple Vision Pro