Disse Apple Watch-ure får ikke det nye watchOS 11

Tre ældre Apple Watch-smartwatches må undvære det nye watchOS 11-styresystem - formentlig på grund af en forældet processor. Se hvilke ure der ikke får watchOS 11.

Disse Apple Watch-ure får ikke det nye watchOS 11

Har du et ældre Apple Watch, er det ikke sikkert, at uret kan opdateres til det nye watchOS 11-styresystem, som Apple præsenterede mandag. Tre Apple Watch-ure har nemlig modtaget den sidste watchOS-opdatering, oplyser Apple på sin hjemmeside.

Se også: Top 5: De absolut bedste smartwatches

Disse Apple Watches får ikke watchOS 11

Det nye watchOS 11 kommer ikke til Apple Watch Series 4 fra 2018, Apple Watch Series 5 fra 2019 og første generation af Apple Watch SE 2020.

Det betyder, at watchOS 11 kommer til alle nyere Apple Watch-modeller:

  • Apple Watch SE (2. generation)
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch Series 9
  • Apple Watch Ultra
  • Apple Watch Ultra 2

Se også: Apple annoncerer watchOS 11 med nye sundhedsfunktioner

Forældede chips i ældre Apple-ure

Hvis du undrer dig over, hvorfor Apple dropper understøttelse for både Watch Series 4 og Watch Series 5, er det, fordi Apple S4- og Apple S5-chipsene i de to ure indeholder fuldstændig samme tokernede processor (CPU) og er stort set identiske. Det billigere Galaxy Watch SE fra 2020 bruger samme chip som Watch Series 5.

Derfor har Apple formentlig vurderet, at de ikke er tilstrækkelige til at drive de nye funktioner på tilfredsstillende vis.

watchOS 11 kræver desuden, at man har en iPhone XS eller nyere parret med sit ur. Det er allerede nu muligt at downloade en tidlig betaudgave af watchOS 11, hvis man er registreret som Apple-udvikler – noget der koster 99 dollar om året.

Allerede i juli vil den første offentlige betaudgave blive offentliggjort, og en gang i september forventer vi, at Apple udruller den færdige udgave af watchOS 11 til ovenstående ure.

Se også: De bedste priser og tilbud på Apple Watch