Google kan komme med eget AR-headset

Google rygtes nu igen at ville prøve kræfter med AR / VR i form af et headset - dermed går de i direkte infight med Apple, der kan være på trapperne med et.

Google kan komme med eget AR-headset

Hvis vi skal tro rygterne, kan vi se frem til en præsentation af et Mixed Reality-headset fra Apples side i slutningen af 2022. Der har desuden længe floreret det ene rygte efter det andet om et par AR-briller fra Apple, der i fremtiden potentielt kan erstatte iPhone. Dette Mixed Reality-headset skal være første skridt på vejen.

Søgegiganten også interesseret i VR / AR

Det lader dog til, at Apple kan få konkurrence på det marked og det fra Google. The Verge har fra sine kilder hørt, at Google tilsyneladende også er i gang med at udvikle et AR-headset, der har fået kodenavnet ”Project Iris”.

Rygterne hævder, at Google er i gang med at teste prototyper ved en et af Google anlæg i San Francisco Bay Area. Det hedder sig også, at headsettet i sin nuværende form ligner et par skibriller, og at de ikke har brug en bundet forbindelse.

Stemmer disse rygter, er det ikke Googles første forsøg på at udvikle et headset.

Se også: Test af headset

Er kunderne klar til AR-headset?

For nogle år siden lancerede selskabet Google Glass, men det var uden nogen større succes. Google forsøgte sig også med VR med sine Google Cardboard, men de fik heller ikke nogen hjertevarm modtagelse.

Det er ikke til at sige, om Google eller Apple har heldet med sig med sine AR-forsøg denne gang, men måske er kunderne mere klar til den slags produkter i dag, end de var for 6-7 år siden. Tiden må vise, hvem der eventuelt klarer sig bedst.

Se også: Priser på headset

Mere om fortællingen

Meget er sket siden vi bragte artiklen. Steen Jørgensen kunne ikke lade sagen ligge. 18/1/2022 fulgte redaktionen op med en artikel med tematikken Apples mixed reality-headset kan være forsinket til 2023 – Følg det videre forløb her. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..