Samsung Galaxy Watch 7 kan måle blodsukker – ny Ultra-model på vej

Det ser ud som om, at Samsung Galaxy Watch 7-serien lanceres i juli, og at uret kan få en vigtig sundhedsfunktion, som vi har ønsket at se i lang tid: måling af blodsukker.

Samsung Galaxy Watch 7 kan måle blodsukker – ny Ultra-model på vej

Måling af blodsukker er noget, som mange producenter af wearables, herunder Apple, forsøger at implementere i deres produkter. Også Samsung har tidligere givet udtryk for, at de arbejder på teknologien.

Læs også: OnePlus lancerer billig tablet og livsstilsversion af Watch 2

Blodsukkermåling er en essentiel sundhedsfunktion

En funktion, der er i stand til at måle blodsukker, vil være enormt nyttigt for mennesker med diabetes. Funktionen kan potentielt erstatte (eller supplere) de engangsmonitorer, der bruges i øjeblikket, og som skal udskiftes hver 7. til 14. dag.

De seneste forlydender om, at Samsung Galaxy Watch 7 får funktionen, kommer fra det sydkoreanske medie Pulse. Oplysningerne ser ud til at være baseret på en ny pressemeddelelse fra Samsung, som nævner glukoseovervågning og wearables, der arbejder sammen for at hjælpe personer med diabetes og alle, “der er interesserede i at forfølge en sundere livsstil”.

Ifølge Pulse forventes Samsung at tilføje funktionen til Galaxy Watch 7, men vi vidste allerede, at Samsung var interesseret i denne teknologi. Det er derfor muligt snarere end sandsynligt, at Galaxy Watch 7 kan få funktionen.

På vej med en Ultra-udgave

I andre ubekræftede Galaxy Watch 7-rygter regner mediet Android Headlines med, at en af de modeller, som Samsung præsenterer i juli, kommer til at hedde Samsung Galaxy Watch Ultra. Modellen kan erstatte det tidligere rygtede Samsung Galaxy Watch 7 Pro. Det er baseret på referencer i en unavngiven database.

Vi fik kun to ure sidste år, men i år skulle der været tale om tre modeller. Ifølge Android Headlines bliver det Galaxy Watch 7, Galaxy Watch 7 Classic og Galaxy Watch Ultra.

En billigere Samsung Galaxy Watch-model er også blevet spået til i år, men den ser ikke ud til at være direkte forbundet med Watch 7-serien og vil blive lanceret på et andet tidspunkt. Rygterne siger, at Google måske også vil lancere et wearable i mellemklassen.

Alt dette vil blive afsløret inden så længe, når Samsung endelig viser, hvad de har arbejdet på. Insiderkilder siger, at den store dag bliver den 10. juli, hvor vi også vil se nogle nye foldbare Samsung-enheder og en lancering af Galaxy Ring.

Ingen godkendte smartwatches med måling af blodsukker

Måling af blodsukker er en sundhedsfunktion, som har været under udarbejdelse i mange, mange år – og det har tilsyneladende ikke været så nemt at introducere funktionen på en ikke-invasiv måde – altså uden at man skal prikke stikke sig for at blodet kan analyseres.

Hvis det lykkes Samsung at introducere funktionen før Apple, vil Samsungs ure have en stor fordel over Apple Watch. Endnu har ingen stor smartwatchproducent fået godkendt teknologien. Det bliver derfor spændende at se, hvem der kommer først på det punkt.

Læs også: Samsung på vej med et billigere Galaxy Watch FE