Sonos på vej med trådløse over ear-hovedtelefoner

Der har længe svirret rygter om, at Sonos har planer om at lancere et sæt over ear-hovedtelefoner. Nu er der nyt vand på rygtemøllen.

Sonos på vej med trådløse over ear-hovedtelefoner

Den velkendte producent af lydprodukter Sonos er verdenskendt for at lave velspillende trådløse højtalere og soundbars til tv’et. Nu tyder noget på, det amerikanske mærke bevæger sig ind i en ny produktkategori: Trådløse over ear-hovedtelefoner.

Læs også: De 5 nyeste og hotteste trådløse højtalere

Mulig lancering i 2024

Sonos’ interesse for trådløse hovedtelefoner går helt tilbage til 2019, hvor rygter gik på, at Sonos ville lancere et sæt trådløse hovedtelefoner i efteråret samme år. Dengang ledte Sonos efter et reklamebureau, som kunne hjælpe Sonos med at lancere et nyt banebrydende produkt.

Her – fire år efter – har Sonos endnu ikke lanceret nogen hovedtelefoner. Noget tyder dog på, at det kommer til at ske næste år.

I et konferenceopkald med investorer har Patrick Spence, der er direktør i Sonos, nemlig udtalt, at Sonos vil lancere et nyt produkt i “en ny kategori til flere milliarder dollar i anden halvdel af året (2024, red.)”. Ifølge direktøren vil det nye produkt komplimentere selskabets øvrige produktportefølje og være til glæde for deres mange kunder.

De vigtigste rygter om Sonos’ mulige hovedtelefoner

Ifølge teknologimediet Stuff.tv vil prisen på Sonos’ kommende over ear-hovedtelefoner ligge i omegnen af 549 dollar. Det svarer til 4.899 kroner. Der hersker altså ingen tvivl om, at Sonos’ kommende sæt hovedtelefoner stryger direkte ind i premiumkategorien af hovedtelefoner.

Hovedtelefonerne får naturligvis aktiv støjreduktion (ANC) og understøttelse af en eller flere stemmeassistenter – formentlig Alexa og Google Assistent ligesom Sonos’ øvrige produkter.

Derudover viser en patentansøgning, at Sonos ønsker at integrere Wi-Fi-afspilning i deres hovedtelefoner. Det vil potentielt give afspilning i langt højere kvalitet sammenlignet med afspilning udelukkende via Bluetooth. Det betyder formentlig, at hovedtelefonerne udstyres med Qualcomms nye chip, der muliggør netop afspilning over Wi-Fi.

Der er også blevet lækket patentbilleder af designet af et kommende Sonos headset, dem kan du se nedenunder.

Gnidningsfrit samspil mellem hovedtelefoner og andre højtalere

Endnu et patent, som er lækket, afslører, at Sonos’ trådløse over ear-hovedtelefonerne vil indgå perfekt i et allerede eksisterende Sonos-system af trådløse højtalere.

Hvis man for eksempel har været udenfor og brugt sine trådløse over ear-hovedtelefoner, vil afspilningen automatisk skifte over til højtalerne i ens hjem, når man vender hjem, lyder det.

At Sonos har planer om sådan en brugeroplevelse, er slet ikke overraskende, når noget af det, som Sonos udmærker sig ved, er en gnidningsfri brugeroplevelse.

Læs også: Hvilke højtalere fra Sonos har Spatial Audio?