Spotify vil gøre det nemmere at høre musik i bilen med Car Thing

Den svenske streamingtjeneste har afsløret sit første hardwareprodukt: En 4" musikafspiller med touchskærm til at installere i bilen, som taler sammen med din smartphone.

Spotify vil gøre det nemmere at høre musik i bilen med Car Thing

Det skal være nemmere at høre musik, når man er på farten. Det mener Spotify, som siden 2019 har testet et hardwareprodukt, der kan installeres i bilen.

Nu har streamingtjenesten afsløret lydproduktet til bilen, som har fået navnet Car Thing. Spotify kunne tilsyneladende ikke komme på et bedre produktnavn.

Så hvad er denne bilting fra Spotify? Det ligner mest af alt en GPS-enhed med en stor drejeknap, men den fungerer dog væsentligt anderledes. Tanken er, at enheden med en 4″ touchskærm monteres enten direkte på bilens instrumentbræt, på luftkanalen eller i indgangen til en CD i bilradioen.

Spotify Car Thing er ikke forbundet til din bilradio på nogen måde. I stedet er den forbundet til din Android-mobil eller iPhone via Bluetooth. Bildimsen kører altså så og sige fra din smartphone og afspiller således også musikken gennem dit Spotify Premium-abonnement, som den tilgår fra din Spotify-app på mobilen.

Forbindelsen til bilens bilradio opnås så gennem mobilen enten via Bluetooth eller et 3,5 mm lydkabel. Spotify Car Thing er derfor en slags forlængelse af din telefon, der gør det nemt at styre musikken, når du skal koncentrere dig om at køre bil.

Musikdimsen har en meget simpel brugerflade, der minder om Spotify til mobilen. Her er tre sektioner: Hjem, Stemme (søgning) og Dit bibliotek. De store knapper på skærmen kan betjenes enten via berøring eller med den store, runde drejeknap. Drejeknappen kan også pause og afspille musikken.

Spotify Car Thing har fire indbyggede mikrofoner, som kan bruges til stemmesøgning ved at sige ”Hey Spotify”. Derudover skulle mikrofonerne være i stand til at høre dig, selv når du skruer godt op for musikken.

Læs også: Spotify HiFi: Nyt abonnement i lossless CD-kvalitet

Spotify Car Thing: Pris og tilgængelighed

Spotifys nye bildims er i første omgang kun mulig at få i USA gennem en invitation. Udvalgte Spotify-kunder vil også modtage et eksemplar kvit og frit.

Der kommer formentlig en bredere lancering senere hen, men det kommer formentlig an på, hvordan Car Thing modtages. Den koster nemlig 80 dollar svarende til 500 kroner, hvortil der skal medregnes forsendelse og dansk moms.

Læs også: Google åbner op for flere apps til Android Auto til navigation og parkering

Efterfølgende om temaet

Ties kan hvad ties kan, men ikke i denne sag. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 5/3/2021 blev bolden spillet videre med sagen; Afstemning: Hvordan lytter du til musik i hjemmet? – Artiklen kan du læse her her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Musik..