Xpeng vil lave konkurrent til Tesla Model Y

I et interview afslørede Xpengs direktør, at de arbejder på to vigtige elbiler, hvor den ene skal blive en stærk konkurrent til Teslas Model Y.

Xpeng vil lave konkurrent til Tesla Model Y

Siden Xpeng åbnede dørene i Danmark i april måned på en fin adresse i København, er det meget man har hørt meget fra den nye kinesiske bilproducent.

Bag lukkede døre tyder det dog på, at Xpeng arbejder på spændende ting. Det mest spændende er en konkurrent til Tesla Model Y.

Se også: Derfor bør du altid bestille en gratis prøvetur

Xpeng på vej med nye elbiler

Forleden kunne Xpeng fortælle, at en vigtig milepæl på mere end 200.000 producerede køretøjer på fire år var opnået. Om fremtiden planer kunne Xpengs direktør, Brian Gu, fortælle, at de har store planer i 2023.

Den første er en stor elektrisk SUV, der endnu hverken har fået navn eller specifikationer. Denne kunne dog blive en konkurrent til Audi e-tron og BMW iX.

Den mest interessant nyhed handlede om en konkurrent til Teslas Model Y. Direkte fortalte direktøren, at denne Xpeng-elbil ville blive “en stærk Model Y-konkurrent”.

Der er endnu ingen informationer om denne elbil og vi må altså væbne os med tålmodighed.

Se også: Test af elbiler

Tesla Model Y falder 100.000 kroner i pris

Xpeng kom til Danmark med deres elektriske Xpeng P5, som mobilsiden var blandt de første til at teste. Siden da blev Xpeng nødt til at pause salget af denne elbil, og det er endnu ikke sat igang igen. Indtil videre tilbyder Xpeng prøveture i den dyrere (der er dog ikke dansk pris) P7.

I mellemtiden har Tesla introduceret en ny variant af Model Y, der kommer med baghjulstræk, lidt mindre ydeevne samt kortere rækkevidde. Det mest interessante ved denne variant er, at den er 100.000 kroner billigere. Du kan læse mere om en nye Model Y her.

Se også: Seneste nyt om elektriske biler