Guide: Sådan skifter du tastatur på iPhone og iPad

Tastaturet på iPhone og iPad kan på være utilstrækkeligt. Her viser vi dig, hvordan du let SwiftKey, Google Gboard eller et andet tastatur.

Guide: Sådan skifter du tastatur på iPhone og iPad

Denne vejledning viser dig, hvordan du skifter tastaturet på din iPhone eller iPad og installerer et tredjepartstastatur som SwiftKey eller Google Gboard.

Se også: De laveste priser på de nye iPhones

Sådan installerer du nyt tastatur på din iPhone

App Store har fremragende muligheder for tredjepartstastaturer som Microsoft SwiftKey, Googles Gboard og Grammarly. Du kan hurtigt og enkelt installere et af dem og sætte det op på din iPhone eller iPad, så du kan bruge det som dit almindelige tastatur.

Start med at åbne appbutikken og find dit foretrukne tastatur eller det du gerne vil afprøve. Hent appen og åbn den. Her følger du blot vejledningen.

Måske bemærket, at din iPhones indbyggede iOS-tastatur til tider vises på skærmen i stedet for dit tredjepartstastatur. For at løse dette skal du gøre tredjepartstastaturet til dit standard-iPhone-tastatur.

Gør et tredjepartstastatur til standard på iPhone

  • Installer tastatur-app som SwiftKey, Gboard, Grammarly osv. på din iPhone eller iPad. Åbn derefter appen, og afslut den indledende installation.
  • Under opsætningen vil appen føre dig til den rigtige placering i appen Indstillinger. Men hvis ikke, skal du manuelt gå til Indstillinger > Generelt > Tastatur > Tastaturer > Tilføj nyt tastatur og vælge tredjepartstastaturet.
  • Tryk nu på tastaturets navn og Tillad fuld adgang. Herefter kan tastaturet begynde at tilbyde skriveforslag og arbejde fuldt ud.

Se også: Test af iPhones

Du slipper ikke helt for Apples tastatur

Når du har fulgt ovenstående trin, er du for det meste sluppet af med det standard iOS-tastatur. Men selv efter at du har fjernet Apples tastatur fra listen over tilføjede tastaturer, vil det stadig dukke op af sikkerhedsmæssige årsager i visse situationer.

Det kan eksempelvis være på låseskærmen, når du svarer på en sms fra låseskærmen, og din iPhones Face ID ikke automatisk har låst enheden op. Det kan også være ved indtastning af adgangskoder.

Se også: Se de laveste priser på brugte iPhones