Sparetips: De bedste mobiltelefoner til børn
Det er endnu en gang blevet tid til en omgang Sparetips, hvor vi denne gang kigger nærmere på barnets første mobiltelefon. Det er selvfølgelig en stor beslutning, som hele familien skal være med på. Her kommer vi omkring hvad man skal tænke over, og kommer med en række af de bedste og mest anbefalede mobiltelefoner til børn – og nogle børnevenlige abonnementer hertil.
Barnets første mobiltelefon
Hvornår skal vores børn have en mobiltelefon? Anbefalingerne lyder, at jo ældre, desto bedre. Jo ældre barnet er, desto bedre kan det forstå hele den digitale verden og de konsekvenser, der kan følge med mobiltelefonen. Derudover er det en beslutning, som hører til i den enkelte familie og hos de primære omsorgspersoner, som bedst kender deres barn.
Man skal huske at forberede barnet bedst muligt på mobiltelefonen. Både hvordan mobiltelefonen fungerer, men også hvordan man gebærder sig på sociale netværk og i ordentlig brug af mobilen.
På mobiltelefonen skal der opsættes adgangskode og en forældrestying, enten via Family Link på Android eller på iPhones et Apple-ID til børn.
Guide: Barnets første mobiltelefon – hvornår, hvordan og gode råd
Den første mobiltelefon til børn skal være simpel, holdbar, have god batteritid og behøver ikke koste en bondegård. De billigere mobiltelefoner er i dag utroligt kapable. Samtidig er det også vigtigt, at man er opmærksom på sar-værdien, da den definerer risikoen for mobilstråling. Desto lavere sar-værdi desto mindre risiko for mobilstråling. Her er et overblik over SAR-værdier i mobiltelefoner. Er man heldig at have en aflagt mobiltelefon liggende i skuffen, så kan den sikkert også bruges som barnets første mobiltelefon.
Tre bud på barnets første mobil
- Nokia 216 til 300 kroner. En meget simpel mobil med utroligt lang batteritid.
- Nokia 4.2 til under 1000 kroner.
- Samsung Galaxy A20e til 1.100 kroner.
3-5. klasse og til de mere øvede børn
- Samsung Galaxy A3 til 1800 kroner.
- Nokia 7.1 til 1600 kroner.
- Xiaomi Redmi 6 til 1.100 kroner.
- iPhone SE 2020. Skal det være iPhone som mange børn sikkert vil plage om, så vælg iPhone SE.
Se priser på Samsung-telefoner
Mobilabonnementer til børn
De bedste mobiltelefoner til børn skal selvfølgelig også have et mobilabonnement. Her kan man vælge mellem et forbrugsafregnet abonnement eller et med en fast pakke med taletid og data. Man skal være opmærksom på, at der på det forbrugsafregnede ofte ikke kan laves et forbrugsloft. Så vælger man denne løsning, skal man holde et vågent øje med barnets forbrug.
TIP: Sørg for at barnet benytter WiFi hvor det er muligt. Både derhjemme, men også hos venner og på skolen. På mange skoler kan børnene med deres Unilogin logge på WiFi. Derved sparer man på forbruget.
Forbrugsafregnede abonnementer til børn
Oister (3)
Minimumsforbrug: 19 kroner /md.
Tale: 40 øre per minut
SMS: 10 øre pr. sms
Data: 3,125 øre per MB
Telmore Basis (TDC)
Minimumsforbrug: 29 kroner /md.
Tale: 59 øre per minut
SMS: 18 øre pr. sms
Data: 9,90 kr. pr. dag ved brug af mere end 10 KB data. Maks. forbrug 100 MB / dag
OK Mobil Basis (Telenor / telia)
Minimumsforbrug: 10 kroner /md.
Tale: 59 øre per minut
SMS: 8 øre pr. sms
Data: 49 øre per MB
Abonnementer med inkluderet tale og data til børn
Greentel (Telia / Telenor)
2 timer og 2 GB data til 48 kroner om måneden
Oister (3)
2 timer og 2 GB data til 49 kroner om måneden
Børn med større forbrug (3-5. klasse)
Dukatale (Telia / Telenor)
5 timer og 5 GB data til 59 kroner om måneden
Oister (3)
8 timer og 8 GB data til 79 kroner om måneden
Hallo.dk (TDC)
20 timers tale og 30 GB data til 99 kroner om måneden. Lige nu kampagnepris – 60 GB hvis man bestiller senest den 24. juni.
Hvilket mobilselskab er Danmarks billigste?
Emnets videre forløb
Redaktionen følger op med den seneste udvikling om emnet. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. Allerede d. 12/5/2020 kørte vi en opfølgning med historien Doro donerer mobiltelefoner til isolerede danske ældre – Artiklen kan du læse her her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.