Bosch investerer tre milliarder euro i europæisk chip-satsning
Elektronikgiganten Bosch har fremlagt sin plan om at investere tre millliarder euro i chipproduktion frem til 2026. Investeringen omfatter blandt andet oprettelsen af to nye udviklingscentre i Tyskland og bliver en del af EU’s mål om at kunne konkurrere med Asien og USA på halvledermarkedet.
Se også: Nyt om IoT
Bosch søger støtte fra IPCEI
Fra biler og e-cykler til husholdningsapparater og wearables – halvledere er en integreret del af alle elektroniske systemer. De er motoren, som driver den moderne teknologiske verden. Bosch erkendte tidligt deres voksende betydning og har nu annonceret yderligere milliard investeringer for at styrke sin egen halvledervirksomhed.
Bosch har udtalt, at de ville søge penge via EU’s nylancerede Important Projects og Common European Interests (IPCEI) rammeværk til mikroelektronik- og kommunikationsteknologi, et initiativ der skal promovere forskning og innovation.
“Mikroelektronik er fremtiden og er afgørende for alle forretningsområder hos Bosch. Det giver os en vigtig nøgle til fremtidens mobilitet og ”Internet of Things” og til det, vi hos Bosch kalder teknologi, der er “Invented for life”, sagde Stefan Hartung, direktionsformand for Bosch.
Ud af de tre milliarder euro vil Bosch bruge mere end 170 millioner euro på oprettelsen af to nye udviklingscentre i i Reutlingen og Dresden.
Derudover vil virksomheden bruge 250 millioner euro i løbet af det kommende år på udvidelse af renrumsarealet med 3.000 kvadratmeter på sin waferfabrik i Dresden.
“Vi forbereder os på fortsat vækst i efterspørgslen på halvledere – også til gavn for vores kunder”, sagde Hartung.
Vil være med til at styrke Europas konkurrenceevne
Bestyrelsesformand Stefan Hartung har udtalt, at selskabet ser mikroeektronik som fremtiden for hele Bosch-koncernen og lovede indsatser inden for mobility og IoT. Hartung fortalte videre om, hvordan Boschs træk sætter skub i European Chips Act, et initiativ fra EU Kommissionen, der har som mål at fordoble fællesskabets globale halvlederproduktion med 10-20 procent frem til 2030.
“Europa kan og skal bruge sine egne styrker til at skabe resultater i halvlederindustrien”, sagde Hartung.
Bosch skal også bygge et nyt testcenter til halvledere i Malaysia. Fra 2023 skal det bruges til at teste færdige halvledere og sensorer, konstrueret i Tyskland.
Se også: Test af gadgets