Test, bedømmelse og pris på Hyundai Inster

Inster er en kompakt og praktisk elektrisk bybil i SUV-design med god rækkevidde til meget lav pris. Vi varmer op til test af Hyundai Inster.

Test, bedømmelse og pris på Hyundai Inster

Hyundai Inster er en kompakt, men rummelig elektrisk bybil med et SUV-design, der med en meget lav pris forventes at kunne friste mange danskere til at skifte til elbil.

Se også: Alle elbiler i Danmark fra Hyundai

Kort om Hyundai Inster

Der er ingen tvivl om, at den lille Hyundai Inster er blandt de mest lovende nye elbiler i 2025. Det er den blandt andet fordi, den vil være en af de allerbilligste elbiler.

Men inden vi kigger nærmere på prisen, skal vi blive lidt klogere på Inster. Inster er en elbil til masserne. Med en meget lav pris vil den friste mange, der gerne vil skifte til elbil, men ikke har råd til det, fordi de mindste elbiler stadig er dyrere end små brændstofbiler. Inster vil også være et oplagt valg som bil nummer to.

Inster er med en længde på 3,83 meter og bredde på 1,61 meter en af de mindste elbiler.

Der er her tale om en bybil i et moderne SUV-design. Det betyder dog ikke, at Inster er hverken rummelig eller ikke kører ret langt på en opladning.

Hyundai har gjort meget ud af at få det optimale ud af pladsen i Inster, der byder på stor fleksibilitet. For eksempel kan bagsæderne trækkes frem eller tilbage, alt efter om der skal være mere bagageplads eller bagsædeplads. Bagagerummet byder på 280 liter.

Se også: Alle elbiler i bybil-klassen i Danmark

Rækkevidden med det “store” batteri er op til 355 km, hvilket er rigeligt til, at Inster sagtens også kan klare den lange køretur. Det lille batteri på 42 kWh giver en rækkevidde på op til 300 km.

Lynopladning vil toppe ved 120 kW, hvilket betyder, at du vil kunne lade op fra 10 til 80 procent på omkring 30 minutter. Der vil også være standard 11kW AC-opladning.

Inster drives af en enkelt elektrisk motor med 96 hk i basismodellen og 113 hk i Long-Range-udgaven, så der er altså ikke tale om en elbil bygget til fart.

Hyundai fortæller, at Inster vil have masser af udstyr, høj sikkerhed og vil sandsynligvis også have mulighed for Android Auto og Apple CarPlay.

Prisen på Hyundai Inster er ikke afsløret endnu. Vi forventer en pris omkring 175.000 kr., men lavere endnu er absolut ikke usandsynligt.

Se også: Priser, specifikationer og billeder af Hyundai Inster

Konklusion på test af Hyundai Inster

Er Hyundai Inster den bedste elektriske bybil? Det kan vi ikke svare på endnu, men Inster ser med gode specifikationer, et godt infotainmentsystem og ikke mindst en meget lav pris lovende ud.

Vi er ikke klar med en test endnu, men siden her blive opdateret med testresultat for Hyundai Inster, hvor du vil kunne se dens samlede bedømmelse samt fordele og ulemper ved denne elbil.

Du vil også kunne se en vejledende pris og de mest oplagte alternativer til den.

Hyundai lancerer Inster i starten af 2025.

Se også: Disse elbiler klarer sig bedst i test

Alternativer til Hyundai Inster

Vi ser frem til at testkøre Hyundai Inster, der vil være en af de billigste elbiler i Danmark. Blandt alternativerne i prisklassen er elbiler som Citroën ë-c3, Mazda MX-30 og MG4 Electric. Dog er billige elbiler som BYD Dolphin Mini og Leapmotor T03 angiveligt også på vej til Danmark.

Se også: De billigste elbiler i Danmark

Billeder af Hyundai Inster