Dansk pris på Tesla Model Y med 7 sæder

Tesla er nu klar med Model Y med en tredje sæderække og siddepladser til syv personer i Danmark. Se pris og specifikationer på Model Y med syv sæder.

Dansk pris på Tesla Model Y med 7 sæder

Nu kan du få en Tesla Model Y med plads til syv personer i Danmark. Bliv klogere Model Y med tredje sæderække og se dansk pris.

Se også: Alle kommende elbiler i Danmark

Billigere elbil fra Tesla til den store familie

Tidligere var Model X til knap 1 mio. kr. den billigste Tesla med plads til mere end fem personer, men nu er Model Y med syv siddepladser klar til bestilling i Danmark .

Der er ikke tale om en ny variant, men blot et tilvalg i konfigurationen, hvor man vælger syv personers sædelayout i stedet for de traditionelle fem sæder.

Med denne konfiguration får man en tredje sæderække, der gør Model Y til en mulighed for de store familier, der gerne vil have elbil til en overkommelig pris.

Tredje sæderække byder på USB-C-stik og justerbare ryglæn, og vil kunne lægges ned fra bagagerummet via elektroniske udløsere. Man kan også lægge både anden og tredje sæderække ned og dermed have enormt meget bagagerumsplads.

Med alle sæder oppe er der 363 liter tilgængelig i bagagerummet. Med anden sæderække langt ned er der 753 liter.

Modellen er produceret på Teslas fabrik i Tyskland.

Se også: Se priser, specifikationer og billeder af Tesla Model Y

Tesla Model Y til syv personer. Her ses tredje sæderække.

Se også: Teslas udvalg af elbiler

Pris på Tesla Model Y med 7 sæder

Hvad koster en Tesla Model Y med plads til syv personer? Desværre er denne konfiguration ikke tilgængelig i basismodellen med baghjulstræk, men kun i den anden dyreste variant af Model Y.

Man kan nemlig kun få de syv siddepladser i Tesla Model Y Long Range firehjulstræk, som koster fra 389.990 kr. Hertil skal man tilvælge konfigurationen med de syv sæder, som koster yderligere 19.000 kr.

Det betyder, at Tesla Model Y med plads til syv personer koster fra 408.990 kr.

Se også: Test og anmeldelser af elbilers komfort og plads

Andre elbiler med plads til syv personer?

Udvalget af elbiltyper i Danmark er efterhånden noget mere varieret. Man kan finde alt fra en to personers roadster til en stor syv personers familiebil. Men er Tesla Model Y det bedste bud til den sidstnævnte type?

Der findes flere gode og billigere alternativer, som man også bør have med i overvejelserne. Den mest oplagte er Peugeot e-5008, der koster fra 359.990 kr. – altså knap 50.000 kr. mindre end Model Y med syv sæder.

Andre alternativer er Maxus Euniq5, Volkswagen ID. Buzz Lang, BYD Tang og Mercedes-Benz EQB. Se de billigste elbiler til syv personer her.

Se også: De billigste elbiler i Danmark