Nokia 7 Plus – En eksklusiv mellemklasse [TEST]

Anmeldelse: Nokia er på banen igen med Nokia 7 Plus. En imponerende pakke for en telefon i mellemklassen.

Nokia 7 Plus – En eksklusiv mellemklasse [TEST]

Nokia 7 Plus er en af de enheder, som vi spændte har set frem til at modtage på Mobilsiden.dk. Den er på ingen måde  et nyt flagskib, hvilket nok er dem vi normalt ser mest frem til, men til gengæld byder den på andre spændende ting. Ikke mindst AndroidOne har vi set meget frem til at prøve.

Lad os starte med at tage kig et på specifikationerne:

Nokia 7 Plus specifikationer

Dimensioner: 158,38 x 75,64 x 7,99 mm

Skærm: 6” IPS LCD
Skærmopløsning: Full HD+ (1.080 x 2.160 pixels), 18:9-format
Processor: Qualcomm Snapdragon 660 (4 x 2,2 GHz Kryo 260 + 4 x 1,8 GHz Kryo 260)
Grafikchip: Adreno 512
RAM: 4 GB
Lager: 64 GB eMMC 5.1 (kan udvides med microSD)
Kamera: 12 megapixel, f/1,75 + 13 megapixel, f/2.6 med 2x optisk zoom, 16 megapixel f/2.0 frontkamera
Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
Software: Android 8.1 Oreo (AndroidOne)
Batteri: 3.800 mAh
Farver: Sort/kobber og hvid/kobber
Pris: Vejledende pris 2.999 kroner.

nokia 7 plus
Nokia 7 Plus er flot at se på. Foto: Mobilsiden.dk

Design, display og lyd

Godt nok er Nokia 7 Plus rent prismæssigt sat til, at være en mellemklasse mobiltelefon. Men det er bestemt ikke det indtryk den giver ved første øjekast, og heller ikke ved et længere bekendtskab. Nokia er kendt for, at bygge solide telefoner, og 7 Plus er ingen undtagelse.

Aluminiums ramme, kobber kant, glasfront og en bagside i aluminium. Designet er unikt og det giver et gennemgående indtryk af kvalitet, som man føler nærmest vil kunne holde for evigt. Kobberfarven går igen fra telefonens ramme, til forsiden og igen omkring dens kamera og fingeraftrykslæser. Det ser lækkert ud, Man har rigtig godt greb på den, specielt pga. den lidt ru bagside.

Læs også: Dato for afsløring af ny Nokia

nokia 7 plus
Flotte kobber farver pryder Nokia 7 Plus. Foto: Mobilsiden.dk

På bagsiden finder vi et dobbelt kamera, samt fingeraftrykslæser. I bunden er der højttaler og USB-C indgang, og i toppen er der et jackstik. Displayet er et IPS panel på 6” i 18:9 formatet, med en opløsning på 1080×2160 pixel.

Desværre har Nokia 7 Plus nogle ret store kanter omkring displayet, hvilket gør at telefonen bliver stor i forhold til displayets størrelse. Jeg tænker det er ét af de steder, hvor der er blevet sparet for, at 7 Plus kunne opnå så lav en pris.

nokia 7 plus
Uhh se et jackstik. Tak Nokia. Foto: Mobilsiden.dk

Displayet er udmærket, specielt for en telefon til den pris. Farverne er ikke overdrevne, som man tit ser fra andre producenter. Desværre mangler der lys i displayet. Er man udenfor så kan det til tider være svært, at se hvad der foregår på skærmen. Også selvom der er skruet helt op for lysstyrken.

Lyden fra højttaleren er, ligesom displayet, udmærket. Der er desværre ikke stereo højttalere, så lyden kommer udelukkende ud fra bunden på telefonen. Lydkvalitet er ikke værd at høre musik på, men man kan dog holde ud, at se Youtube videoer og lignende. Den spiller til gengæld rimeligt højt. Ørestykket leverer dog en rigtig fin lydkvalitet ved samtaler.

Læs også: Nu kan du købe Nokia 7 plus, 6 (2018) og 8 Sirocco i Danmark

nokia 7 plus
Der er ret meget kant at se rundt om displayet på Nokia 7 Plus. Foto: Mobilsiden.dk

Software, hastighed, netværk og batteri

En af de helt store ting ved de nye Nokia telefoner, herunder Nokia 6.1, Nokia 7 Plus og Nokia 8 Scirocco, er skiftet til AndroidOne platformen. AndroidOne er ren Android, uden tilpasninger fra producentens side, som man ser fra fx Samsung og Huawei. Det eneste stykke software Nokia selv har lavet til Nokia 7 Plus er kamera app’en.

du skal ikke forvente
topydelse fra
Snapdragon 660, så
bliver du skuffet.

AndroidOne er en flot og moderne brugerflade. Det er nemt at bruge og komme i gang med for en ny bruger. Multitasking og apps der kører i baggrunden fungerer helt uden problemer, hvilket ikke altid er tilfældet hos andre producenter. Ikke mindst så er man med AndroidOne sikret de nyeste opdateringer, nærmest så snart Google frigiver dem, i op til tre år frem.

nokia 7 plus
Android 8.1 og den seneste sikkerhedsopdatering Google. Dejligt at se. Foto: Mobilsiden.dk

Den nye Snapdragon 660 er topmodellen i Qualcomms række af mellemklasse chipsæt. 2.2 GHz Kryo processor og en Adreno 512 grafikchip, krydret med 4GB RAM og 64GB lager, burde være fint til hverdagsbrug, specielt med ren Android på enheden.

Dog synes jeg til tider at skulle vente lidt for længe, hvilket kan være frustrerende. Skift i mellem apps og åbning af kameraet, er ikke helt så hurtigt som jeg kunne ønske. Jeg er klar over, at der er tale om en telefon prissat i mellemklassen, samt det er en mellemklasse processor, så er det nok hvad man kan forvente. Jeg tror dog problemet for mig er, at jeg faktisk nyder at bruge denne telefon så meget, at jeg ville ønske den var hurtigere.

Læs også: Rygte: Nokia 9 kommer stadig – sammen med Nokia 8 Pro

Så du skal ikke forvente topydelse fra Snapdragon 660, så bliver du skuffet. Kommer du derimod fra en anden mellemklasse telefon, så vil du helt sikkert ikke blive skuffet.

Derimod så er batteriet helt fantastisk på Nokia 7 Plus. Men vi er også oppe i 3.800 mAh med en processor, som ikke sluger meget strøm, så den burde holde længe. Og det gør den, i den grad. Jeg kan uden problemer klare mig to dages uden en oplader. Samtidig så foregår opladningen tjept, med support for lynopladning. En halv times opladning giver ca. 45% batteri.

Jeg har oplevet rigtig god antennedækning på Nokia 7 Plus, og den er klart over middel i dette felt. Mobildata har fungeret upåklageligt, og har på ingen tidspunkt oplevet udfald, hvilket jeg ofte gør på andre modeller.

Kameraet i Nokia 7 Plus

Kamera app’en er nærmest det eneste stykke software, som Nokia selv har lavet til Nokia 7 Plus. Den er meget simpel og let at finde ud af, måske en smule for enkel. Jeg kunne ønske, at det var lettere at skifte i mellem de forskellige muligheder, så man hurtigere kunne skifte til deres udmærkede bokeh funktion. Man kan nemlig ikke bare swipe i mellem mulighederne, men man skal i stedet aktivt trykke på dem.

nokia 7 plus
Kamera app’en i Nokia 7 Plus. Foto: Mobilsiden.dk

Nokia 7 Plus byder på et dobbelt kamera på bagsiden af telefonen. En 12 megapixel f/1.8 og en 12 megapixel telefoto f/2.6 sensor, og den bærer den sædvanlige Carl Zeiss branding, som vi længe har set på Nokia telefoner.

Som tidligere nævnt, så kunne man her ønske en hurtigere hardware, for man vente til tider lidt for længe på kameraet. Fx når man tager billeder med “live-bokeh” funktionen, og når man åbner kamera app’en. Dog tager den rigtig fine billeder, specielt for en telefonen i denne prisklasse.

Billeder bliver hurtigt indfanget, dog ikke i live bokeh. Både i dagslys og i mørke omgivelser gør den det rigtig godt. Der en smule tendens til overeksponeringer, men jeg i overbevist om, at købere af Nokia 7 Plus bliver fuldt ud tilfredse med kameraet.

Artiklen fortsætter under billedet…

nokia 7 plus kamera
Nokia 7 Plus dagslys. Foto: Mobilsiden.dk

Nokia 7 Plus er let at holde af

Nokia 7 Plus er en skøn telefon. Nej den er ikke altid hurtig nok og nej den virker lidt stor og klodset, sammenlignet med de lidt dyrere modeller. Højttaleren er heller ikke i stereo eller lyder specielt godt og displayet er meget lyssvagt, hvilket nok er dens største svaghed.

Men den byder på så mange andre gode ting. Byggekvaliteten og designet er helt i top, og imponerende for en telefon til denne pris. AndroidOne er fantastisk og sikrer hurtige opdateringer i lang tid fremover. Batteriet er lige så overraskende godt, og det samme er samtalekvalitet, antennen og mobildata forbindelsen.

Nokia 7 Plus er en virkelig god telefon, som jeg ikke ser frem til at lægge fra mig. Men man skal dog lige huske, at for ca. 800 kroner mere, vil man kunne få en OnePlus 5T. Meget bedre specifikationer, men et kamera som er noget ringere.

Nokia 7 Plus lander på flotte 5 ud af 6 stjerner. Et godt valg til dig der ikke skifter mobil ofte, og som ikke behøver den aller hurtigste ydelse.

Fordele:

  • Byggekvaliteten er i top
  • Flot design
  • Kameraet
  • Batteri. Den holder let to dage
  • Samtalekvalitet
  • Stabil mobildataforbindelse
  • AndroidOne

Ulemper:

  • Størrelsen. Stor telefon for dens 6″ display
  • Højttaleren er ikke fantastisk
  • Displayet er alt for lyssvagt

Seenste nyt om emnet

Sagen er ikke slut. Redaktionen har fulgt op på emnet. mobilsiden gik videre med historien. 24/4/2018 fik historien nyt liv med fortællingen om 3 får Apple Watch med indbygget dataforbindelse – Læs videre her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.