Første indtryk og test af Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 kommer i tre forskellige modeller. Her kigger vi nærmere på Galaxy S21 og Galaxy S21+ i dette første indtryk og start på en test.

Første indtryk og test af Samsung Galaxy S21

Det er altid en spændende tid for os, når der lanceres nye mobiltelefoner. Og det bliver ikke mindre spændende af, at vi her har med Samsungs Galaxy S-serie at gøre. En serie som har eksisteret siden 2010 og som nu er endnu stærkere end før. Velkommen til mit første indtryk og en start på test af Samsung Galaxy S21 5G og Galaxy S21+ 5G.

Og der er sket en hel del ting denne gang, på flere områder. Designet er nyt, materialerne er nyt og en stor del af indmaden er ny. Normalt lancerer Samsung Galaxy S-serien sidst i februar, men i år, og sikkert også fremover, er lanceringen altså rykket frem til kort efter jul. Grunden til dette er egentlig ganske logisk. Ved at sprede lanceringerne ud på hele året, så er det lettere at følge med i produktionen – og så giver det selvfølgelig også Samsung mere opmærksomhed i medierne. Det betyder dermed også, at der i løbet af 2021 vil opleves flere event på den sydkoreanske elektronikgigant.

Derfor sparkes 2021 altså i gang med Galaxy S21-trioen, som vi forventer bliver en af årets vigtigste mobiltelefoner. Ser den lovende ud? Det kan vi kun sige ja til. Kombinationen af design, pris og specifikationer får os til at tro på, at Galaxy S21 og S21+ bliver blandt de mest anbefalede telefoner i 2021.

Samsung Galaxy S21 starter ved 6.599 kroner. Du kan finde alle priser på Samsung Galaxy S21 på telepristjek.dk, så snart de er klar.

Design: Same same, but different

Jeg har brugt denne overskrift af to årsager. Først og fremmest ligner Galaxy S21 en helt typisk mobiltelefon. Dernæst er Galaxy S21 og 21+ ens, men alligevel forskellige. Lad mig forklare.

Godt nok kommer Samsung Galaxy S21 og 21+ med et nyt design, men i bund og grund er det (i de flestes øjne) endnu en mobiltelefon. Forfra er det svært at se forskel på nye og gamle modeller, hvor der på bagsiden er sket mere nyt. Størrelsesmæssigt er de nærmest identisk til sidste års Galaxy S20-serie. Dog er der sket lidt med vægten, hvor S21-serien har taget nogle gram på. Rammen på telefonerne smyger sig omkring kameramodulet og det ser faktisk ganske nydeligt ud. Jeg vil også tro, at dette design har påvirket vægten.

Galaxy S21 og Galaxy S21+ er fuldstændig ens, lige bortset fra en enkelt detalje. Galaxy S21 har en 6,2 tommer skærm og Galaxy S21+ en 6,7 tommer.

Galaxy S-serien har lige siden starten været kendt for afrundede sider og kanter og et “behageligt design. Og dette er bestemt også tilfældet med Galaxy S21 og 21+, som begge er utroligt behageligt i hånden, hvor den lidt ru bagsiden giver et godt greb. Og nu vi er ved bagsiden, så skal du kort diskutere materialevalget, som nogle vil være utilfredse med.

Bagsiden er nemlig i plastik. Inden du løber skrigende væk, så læs lige lidt videre. For faktisk føles bagsiden i plastik ikke billig(re). Det er plastik i god kvalitet og så er det mere holdbare end glas. Derudover er det med til at gøre, at priserne på Galaxy S21 og S21 er biligere end sidste års modeller. For mig et win-win. Og mon ikke de fleste alligevel smider et cover på? Derudover er Galaxy S21 i typisk Samsung-kvalitet – altså så godt som det kan blive.

Det er værd at vide, at der mangler noget i Galaxy S21-serien. Der mangler faktisk flere ting, i forhold til tidligere: oplader, øretelefoner og plads til MicroSD-hukommelseskort. At Samsung ville fjerne oplader og øretelefoner havde vi regnet ud, men at de droppede MicroSD kom som en overraskelse.

Under skærmen gemmer sig en ultralyds fingeraftrykslæser, som jeg endnu ikke har stiftet bekendtskab med. Dog håber jeg meget den er bedre end tidligere. Det kan i læse mere om i min endelige test af Samsung Galaxy S21.

Læs også: Specifikationer på Samsung Galaxy S21-serien

De bedste priser på Samsung Galaxy S21 (2021) 128 GB

Opdateret 24/5 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
3.999,-
3.999,-
Telenor
Mindstepris
5.499,-
5.499,-
Salgsbutikken
Mindstepris
6.003,-
6.003,-

Samsung Galaxy S21 (2021) 128 GB udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 3.977,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S21 (2021) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 16 webshops »

Ydelse og skærm

Som man kunne forvente, så er Galaxy S21 spækket til bristepunktet med nyeste og hurtigste indmad. Endnu en gang kommer Galaxy S-serien i to versioner; en med Snapdragon 888 og en med Exynos 2100, og det er Exynos-udgaven vi får i Danmark. Exynos er Samsungs serie af egenproducerede chipset, som indtil videre har haltet efter Qualcomms Snapdragon, og som sidste år kom i modvind, da denne udgave bød på ringere ydelse og kortere batteritid. Dette skulle ikke længere være tilfældet.

Exynos 2100 er bygget på en ny 5nm-teknologi og den skulle altså være mindst lige så godt som Snapdragon 888. Det må tiden selvfølgelig vise, men dog ser Exynos 2100 imponerende ud. Her ses en forbedring i ydelsen på 19 procent på CPU og en 17 procent forbedring på grafikydelse. Det mest imponerende er dog forbedringen i kunstig intelligens på hele 203 procent. Denne forbedring skulle give en drastisk forbedring af ydeevnen. Til at arbejde sammen med Exynos 2100 har Galaxy S21 8 GB hurtige LPDDR5 RAM samt 128 eller 256 GB UFS 3.1 lagerplads.

Skærme er blandt Samsungs stærkeste områder, og vi ender altid med at rose dem til skyerne. Og det er altså ikke anderledes med Galaxy S21. Lige som tidligere en Dynamic AMOLED 2X-skærm, med en opdateringsfrekvens på 120 Hz, i en fuld HD-opløsning. Den understøtter HDR10+ og går helt op til 1500 nits. Skærmene på Galaxy S21 og S21+ er identiske, og begge helt flade, og understøtter en variabel frekvens. Skærmen skifter automatisk, i flere spring, mellen 48 og 120 Hz, hvor formålet er at spare på energiforbruget.

Se også: Skal du vælge Galaxy S21, 21+ eller S21 Ultra?

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 i Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom Pink.

Bedre batteritid forventes

Når det kommer til batterikapacitet og opladning, så er der altså ikke sket det store i Galaxy S21. Der er stadig 4.000 mAh tilgængeligt i Galaxy S21, mens Galaxy S21+ byder på et lidt større 4800 mAh. Opladningen er stadig 25W hurtig opladning med kabel og 15W trådløs opladning. Hertil kan det tilføjes, at det ikke er Samsungs tanke, at deres telefoner skal holde strøm i flere dage. Udgangspunktet er strøm nok til at hel dag. Og det skal man nok få i Galaxy S21. For selvom batterierne ikke er meget større, så kan vi godt forvente forbedringer. Det er der flere grunde til.

Først og fremmest kan vi forvente, at det nye Exynos 2100-chipset med en 5nm-teknologi bruger mindre strøm. Derudover vil både den “klogere” kunstige intelligens og den nye skærm, som går helt ned til 48 hz, være med til at spare på energiforbruget.

Jeg er lige startet på min test af Samsung Galaxy S21 og kan derfor ikke kommentere ordentligt på batteritiden endnu. Galaxy S21 kan også oplade andre enheder trådløst.

Samsung Galaxy S21
Det nye kameradesign og kameraer i Samsung Galaxy S21.

Se også: Mobiltelefoner med længst batteritid

Et nyt kamera i Galaxy S21

Kameraoplevelsen i Samsungs telefoner får med en ny kameraapp en ordentlig overhaling. Det nye kamerainterface vil først og fremmest komme til Galaxy S21 og senere hen til ældre modeller. Selvom specifikationer på kameraerne i Galaxy S21 og 21+ ligner meget sidste års Galaxy S20, så skulle der altså være sket en hel del. Hovedsensoren på 12 megapixel er nemlig ny, selvom den bærer de samme specifikationer. Jeg har endnu ikke haft mulighed for selv at teste kameraet i Galaxy S21, men det er noget jeg vil have stort fokus på i min test. Det var nemlig Samsung Galaxy S20+, der blev læsernes foretrukne kamera-telefon i 2020, så mon ikke vi kan forvente endnu bedre af de nye model.

Kort om kameraerne i Galaxy S21:

  • Frontkamera: 10MP Dual Pixel AF, FOV 80°, F2.2, 1.22µm
  • Ultravidvinkel: 12MP FF, FOV 120°, F2.2, 1.4µm
  • Hovedsensor: 12MP Dual Pixel AF, OIS, F1.8, 1.8µm
  • Telefoto: 64MP PDAF, 3X, OIS, F2.0, 0.8µm, 30X Space Zoom

Der er stadig 8K-opløsning til video og en voldsom 30x space zoom i telefoto-kameraet. Samsung selv siger, at der er forbedringer hele vejen rundt, og specielt i ringe belysning vil Galaxy S21 gøre det endnu bedre. Med en ny directors view funktion, kan man optage på udvalgte eller alle kameraer på samme tid, hvilket giver nogle kreative muligheder. I Galaxy S21 skifter Live-fokus endelig navn til Portræt, og funktionen bliver samtidig endnu bedre til kæledyr, hvor pels er en udfordring for baggrundssløringen. Der er også flere muligheden i Single Take-funktionen. Alt i alt er der arbejdet på at gøre kameraappen, billed- og videoredigering til en langt bedre samlet oplevelse, hvor man i højere grad skulle slippe for at hente tredjepartsapps.

Jeg glæder mig til at komme i gang med min test af kameraet i Samsung Galaxy S21, som umiddelbart ser meget lovende ud.

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 og Galaxy S21 Ultra.

Se også: Her er de bedste kamera-telefoner

Test af Samsung Galaxy S21 på vej

Indtil videre har mit møde med Samsung Galaxy S21 være kort, men mit første indtryk er positivt. Kombinationen af lavere pris, nyt design, anderledes materialevalg og hurtig indmad ser meget lovende ud.

Umiddelbart virker Samsung Galaxy S21 og S21+ 5G som et par virkelig gode telefoner – i år til lidt billigere penge. Den endelige konklusion må du vente med til i min test af Samsung Galaxy S21. Den er klar inden længe.

Pris på Samsung Galaxy S21 og S21+ finder du her. Her får du også mere information om salgsstart, farver og meget mere.

Sidste opdatering af historien

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. 12/1/2021 vinklede vi sagen videre med et indlæg om LGs rulbare telefon, LG Rollable, lanceres i 2021 – Følg den videre histore her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..