JBL Flip 3 – stærk lyd i stærkt design [TEST]

Anmeldelse af JBL Flip 3: Tredje generation af JBLS’s flip-serie af bærbare højtalere er spækket med funktioner i et stærkt, kompakt kabinet.

JBL Flip 3 – stærk lyd i stærkt design [TEST]

Bærbar og forbundet lyd vinder stadigt frem, og løsninger bliver stadigt mere gennemtænkte når mobilens lyd skal have et boost på farten.

JBL’s Flip3 er netop et eksempel på en bærbar bluetooth højtaler som gradvist er blevet forfinet og forbedret siden den første fik debut i 2013.

Flottere ydre, bedre lyd, længere driftstid – Flip 3 er omsider klar til at levere voksen lyd i et bærbart design.

Læs også: JBL lancerer trådløs højttaler og lette høretelefoner

JBL Flip 3 kommer i et væld af farver

Specifikationer JBL Flip 3

Mål: 64 x 169 mm
Vægt: 450 gram
Lyd: 2x 40mm full range drivere + passive subs, 85-20.000 Hz frekvensrespons.
Effekt: 2 x 4W
Batteri: 3.000 mAh, 10 timers spilletid
Øvrigt: Micro-USB lader og kabel. Fås i sort, rød, orange, pink, grå, blå, gul og blågrøn.
Dagspris: ca. 950,- kroner

JBL Flip 3
JBL Flip 3 måler det samme som en 0,5L dåse-bajer. Foto: Mobilsiden.dk

I forhold til tidligere års Flip-modeler er Flip3 nu en langt lækrere højtaler. Konstruktionen er fortsat støbt i plast, men den hårde plast er nu afløst af et en mere gummilignende ditto, der helt sikkert vil være mere modstandsdygtigt overfor stød.

Størrelsesmæssigt kan JBL sammenlignes næstene en-til-en med en halv liters dåsecola. Vægten matcher næsten også det dåseinspirerede ydre med sine 450 gram.

Den er ikke nogen letvægter, faktisk 50-100 gram tungere end sin forgængere, men det giver akkurat den tyngde som kvalitetslyd kræver.

I modsætning til sin forgænger er den nu helt cylinderformet, hvilket gør at den let triller fra en når den ligger sidelæns. Denne her fungerer altså bedst på højkant.

Knappernes placering på lægger også op til, at denne skal stå lodret. De reagere med en god klikfornemmelse, og er nemme at ramme selv i mørke med deres ikon-formgivning.

Se også: BeoPlay A2 – Designperle med uovertruffen lyd [TEST] 

JBL Flip 3
JBL Flip 3 gemmer på passive subwoofer i begge sider. Foto: Mobilsiden.dk

Praktiske detaljer

Flip 3 er designet til et liv på farten, og det ses tydeligt på det gummieret og stænktætte design. Den gemmer på to 40mm drivere og to passive subs, men disse er sikret mod ulykker ved at være gemt bag et stærkt tekstil ydre, mens de to subs er nedsænkede i hver ende.

Der medfølger ikke nogen oplader, men der medfølger et smart vendbart USB-kabel der munder ud i et micro-USB stik. På siderne er fem lysdioder der indikerer batteriets tilstand og hvorvidt Flip 3 lader op.

En lille snor fungerer som bærerem, ikke noget fancy her, men det gør det da nemmere ikke at miste den på farten.

JBL Flip 3
JBL Flip 3 har et gummieret design der holder til stød. Foto: Mobilsiden.dk

Nem og avanceret tilslutning

Når Flip 3 skal sluttes til, er mulighederne mange. Du kan enten slutte et mini-jackstik på traditionel vis eller ty til en trådløs forbindelse via Bluetooth 4.1.

NFC-parring er sparet væk, men i stedet får du nu mulighed for enten at slutte den via en almindelig bluetooth-parringsdans eller via JBL’s Connect-app.

Sidstnævnte giver dig mulighed for at lade din Flip højtaler for at virke i samspil med flere JBL højtalere. Har en af dine venner sin egen Flip 3 med kan de altså sættes op til at spille stereolyd i tandem. App’en er yderst enkel, endda for enkel, for jeg her havde jeg gerne set mulighed for at fintune basen og diskanten.

Jeg er til gengæld vild med muligheden for at tilslutte flere smartphones på en gang. Op til tre enheder kan være parret med højtaleren samtidigt, og det giver vennerne mulighed for at overtage DJ-tjansen uden pauser.

Inde i Flip 3 finder du også en støjreducerende mikrofon til headset-funktioner. Disse fungerer fint, men kun hvis mobilen er sluttet til via Bluetooth.

Læs også: JBL Charge: Trådløs to-i-en løsning [TEST]

JBL Flip 3
Knapper på JBL Flip 3 er ikon-formede og portene er gemt for at gøre højtaleren stænksikker. Foto: Mobilsiden.dk

Masser af lyd

Når en højtaler i denne størrelse testes er det vigtigt at have for øje at fysikken sætter grænser for hvor stor lyd der kan pumpes ud af så lille en enhed.

JBL Flip 3 synes nu at se stort på hvad naturlovene forskriver og leverer et lydtryk der overrasker. Denne her er næsten stor nok til at spille op til fest på kontoret. De mange decibel leveres samtidig uden at lydbilledet mudres helt – et lille mirakel størrelsen taget i betragtning.

Den voldsomme lyd kommer dog på bekostning af en ting: basen. Er du fan af dybe beats og sprød stortromme vil du straks bemærke at disse næsten er væk.

Alt i alt så jeg helst at JBL havde taget toppen af max-volumen og flyttet den til bassen. Man kan heldigvis justere sig frem til en bedre balance i visse musikafspillere, og resultater er nu stadigt overbevisende hvis du vægter lydniveauet højest.

Hvad der også overbeviser er driftstiden. JBL lover 10 timer, og det kun den såmænd også holde ved moderat lydniveau. Det er dobbelte af hvad højtalere i denne vægtklasse typisk leverer, så jeg er meget tilfreds.

JBL Flip 3
JBL Flip 3 er en praktisk størrelse der giver hæderlig lyd i mange timer med mange funktioner. Foto: Mobilsiden.dk

En glimrende, robust lille sag

Med JBL Flip 3 er Flip-opskriften nu så forædlet at resultatet er noget nær et perfekt miks af ydelse, funktioner og praktiske detaljer i sin genre.

Der leveres rigeligt med hæderlig lyd, den skal nok holde til en eller to picnic-ture i det grønne og den gør det alt sammen til en pris som ikke overstiger en tusinde kroner.

Se også: JBL Synchros Reflect BT – Sprød lyd og trådløs frihed [TEST]

Det runde format kan med nød klemmes ned i en lomme og til trods for at den muligvis vil trille væk en gang eller to, er den så praktisk at det sikkert bliver den der skal ledsage mig på min næste rejse.

JBL Flip 3 høster derfor 5½ ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Stænktæt og robust konstruktion
  • Spiller højt
  • Spiller længe
  • Kan spille sammen med andre enheder
  • Rimelig pris

Ulemper:

  • Tipper og triller let
  • Bas savnes
 

To alternativer du også bør overveje

Den slanke – Denon Envaya mini
Denon lille Envaya mini er slankere, længere og lige så vandtæt som Flip 3. Batteritiden er ikke nær lige så overbevisende, men det slanke design er nemmere at stuve af vejen og der medfølger mere udstyr til en lidt lavere pris.

Læs testen her.

Den helt vandtætte – ECOROX
Står den på poolparty eller strandtur vil jeg foretrække en helt vandtæt højtaler. Her er ECOROX et glimrende bud, der spiller ligeså længe som JBL Flip 3 – om end ikke nær så højt. Den manglende volumen i toppen findes i stedet i bassen og det giver mere bund til dine beats.

Læs testen her.