AITO M5 er Huaweis første elbil med HarmonyOS

Huaweis allerførste elbil, AITO M5, er nu rullet ud fra fabrikken og på vej ud til de første kunder. Den elektriske Huawei bil kommer med HarmonyOS.

AITO M5 er Huaweis første elbil med HarmonyOS

Huawei er netop blevet færdige med at fremstille de første enheder af deres første elbil, der går under navnet AITO M5. Elbilen er udstyret med HarmonyOS-software, har op til 496 hestekræfter og en interessant måde at opnå en lang rækkevidde på.

Når det er svært at sælge mobiltelefoner må man finde på noget andet. Huawei, der i 2018 fik fart på salget af smartphones i hele verden efter introduktionen af P20 Pro, blev senere hen ramt af amerikanske handelsrestriktioner. Det fik, og har, en voldsom indflydelse på salget af smartphones for den kinesiske virksomhed, der måtte satse på andre områder. Huawei er en ud af flere techvirksomheder, der satser på elbiler – her finder man fx også Xiaomi.

En af disse blev en softwareplatform til biler, som går under samme navn som deres software til fx smartphones, nemlig HarmonyOS. Og nu er den første elbil fra Huawei netop rullet ud fra fabrikken. Mærket hedder AITO, hvilket står for “Added Intelligence to Auto” og modellen hedder M5.

AITO M5
Sådan ser AITO M5 ud indeni, hvor man se lidt af infotainmentsystemet.

Mere end 1.100 km rækkevidde

AITO M5 er en mellemstørrelse SUV, også kaldet en kompakt SUV, der efter blot fire dage var bestilt 6.500 styk af. Bilens software og infotainmentsystem er leveret af Huawei med deres HarmonyOS.

AITO M5 kommer i to udgaver: en med en enkelt elektrisk motor og en med to. Udgaven med to har firehjulstræk og yder hele 496 hk.

Det meste interessante ved AITO M5, udover Huaweis software, er dens lange rækkevidde. Den påstås nemlig at have en rækkevidde på mere end 1.100 km – og den er kun udstyret med et 40 kWh batteri. Men det relativt lille batteri giver kun en rækkevidde på 150 km.

Den kommer derfor med en såkaldt “range extender”, der giver den ekstra rækkevidde. Her er der tale om en lille 1,5 liter brændstofmotor, der får rækkevidden helt op på de mere end 1.100 km.

Vil vi se en bil med Huaweis HarmonyOS i Danmark? Det er ikke umuligt, men heller ikke sandsynligt.

Se også: Huawei rammer tre procent markedsandel på telefoner