Apple funktion i iOS 17.3 beta gør livet surt for iPhone-tyve

Med ny funktion i iOS 17.3 beta vil Apple sætte en stopper for tyve, der aflurer iPhone-brugeres pinkoder og overtager deres konti, inden de stjæler telefonerne.

Apple funktion i iOS 17.3 beta gør livet surt for iPhone-tyve

Mens Apple netop er begyndt at udrulle iOS 17.2 til iPhone-brugerne, er it-giganten allerede i gang med at udrulle betaudgaven af den næste iOS 17.3-software. Blandt det mest interessante nyheder i iOS 17.3 beta er en helt ny sikkerhedsfunktion kaldet “Beskyttelse af stjålet enhed”.

Tidligere i år afslørede journalisten Joanna Stern fra avisen Wall Street Journal en stigning i tyverier af iPhones på offentlige steder som barer. Taktikken handlede for det meste om, at tyven ganske enkelt observerer ofret angive sin pinkode. Efter tyveriet kunne tyven nemt ændre kodeordet til offerets Apple-id og låse ejeren ude fra sine egne konti og tilmed backups på iCloud.

Med iOS 17.3 kommer Apple med en smart løsning på dette sjældne, men ganske frustrerende problem. Løsningen hedder Stolen Device Protection eller “Beskyttelse af stjålet enhed”.

Læs også: Apple lancerer iOS 17.2 og watchOS 10.2 – her er nyhederne

Sådan beskytter iOS 17.3 beta mod iPhone-tyveri

Apple beskriver den nye sikkerhedsfunktion i iOS 17.3 på følgende måde:

”Test af Stolen Device Protection er nu åben. Denne nye funktion giver et ekstra lag af sikkerhed, hvis nogen skulle stjæle din telefon og også få fat i din pinkode.

  • Adgang til din gemte kodeord kræver Face ID for at være sikker på, at det er dig.
  • Ændring af følsomme indstillinger som kodeordet til Apple-id er beskyttet af en sikkerhedsforsinkelse.
  • Forsinkelsen træder ikke i kraft, når iPhonen er på et kendt sted som derhjemme eller på arbejde.

Apple har med den nye funktion i iOS 17.3 beta skabt et system i to niveauer, der giver en velbalanceret brugeroplevelse med forbedret sikkerhed.

Når funktionen er slået til, kræves der biometrisk identificering, hvis man vil ændre kodeord eller lignende, ansøge om et Apple Card, slå tilstanden “Mistet” i “Find enheder” fra, gendanne en iPhone og bruge de betalingsmetoder, der er gemt med en iPhone. Det er ikke længere nok med et kodeord, hvis man (eller en tyv) befinder sig et ukendt sted.

Hvis man skal ændre noget endnu mere personfølsomt som kodeordet til Apple-id, opdatere sikkerhedsindstillingerne for Apple-id, ændre kode eller indstillinger for Touch ID eller Face ID, slå “Find” og Stolen Device Protection fra, mødes man af en times sikkerhedsforsinkelse, hvis man er et fremmed sted. Det betyder yderligere en biometrisk identificering, efter forsinkelsen er udløbet.

En times udelukkelse er samme mekanisme, som man kender fra MitID, hvis man vil ændre sine identifikationsmidler.

Læs også: Manden bag multi-touchskærmen og Touch ID forlader Apple

Sådan slår du bedre tyveribeskyttelse til i iOS 17.3 beta

  1. Sørg for, at du har iOS 17.3 beta på din iPhone. Læs mere om Apples betaprogram her
  2. Klik på “Indstillinger”
  3. Vælg “Face ID & kode”
  4. Vælg “Stolen Device Protection”

Læs også: Apple kritiseres for at bestemme, hvornår din iPhone lader op