Apple lancerer iOS 17.2 og watchOS 10.2 – her er nyhederne

Apple er klar med nye softwareopdateringer til blandt andet iOS og watchOS. En af de store nyheder er appen Dagbog.

Apple lancerer iOS 17.2 og watchOS 10.2 – her er nyhederne

Efter flere ugers test er den seneste version af styresystemet til iPhonen klar til offentligheden. Apple er nu ved at rulle iOS 17.2 ud til alle kompatible enheder. Derudover er også iPadOS 17.2 og MacOS 14.2 Sonoma med mange af de samme funktioner også klar. Det samme er watchOS 10.2.

Læs også: Google klar med 11 nyheder til Android, Wear OS og Google TV

Dagbog: Ny app til at reflektere over hverdagen

Den største nyhed denne gang er en helt ny app med navnet Dagbog.

Ifølge Apple giver den nye app “brugerne mulighed for at reflektere og udtrykke taknemmelighed ved at skrive dagbog”. I appen kan man skrive et enkelt tekstindlæg eller tilføje detaljer som billeder, videoer, lokationer eller lydoptagelser for at inkludere mere kontekst. Man kan også inkludere en nyhedsartikel, musik eller en podcast fra andre apps.

Planlagte notifikationer kan også hjælpe med at gøre det til en vane at skrive dagbog.

Apples nye Dagbog-app adskiller sig fra allerede eksisterende tredjepartsapps som Day One ved, at Apple bruger maskinlæring og AI lokalt på enheden for at give intelligente forslag til indlæg baseret på det, der sker i andre apps.

Din iPhone kan altså komme med forslag om at skrive om en rejse ved hjælp af fotos fra galleriet ledsaget af et skriveforslag såsom ”hvad vil du huske tydeligst fra din tur?” Telefonen kan også komme med en opfordring til at lave et dagbogsindlæg efter en omgang træning eller om en podcast, du for nylig har lyttet til.

Tredjepartsudviklere kan også tilgå det nye API “Forslag til dagbogsemner”. Dermed kan andre dagbogsapps opnå samme funktionalitet og komme med forslag til dagbogsindlæg baseret på aktivitet i brugernes øvrige apps.

Apple fortæller, at alle indlæg i Dagbog-appen er krypterede, og man kan vælge at beskytte dem med Face ID eller Touch ID. De er også ende-til-ende-krypterede, når de opbevares i iCloud. Som bruger kan man også styre, hvilke apps der hentes forslag til dagbogsindlæg fra.

Læs også: Apple kritiseres for at bestemme, hvornår din iPhone lader op

Nem oversættelse, Qi2-opladning og rumlig video

Dagbog-appen er ikke det eneste nye i iOS 17.2. Den nye softwareopdatering gør det nu også muligt at indstille knappen Handling på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max til at fungere som et live-oversættelsesredskab. Alt man skal gøre er at konfigurere Handling-knappen til at aktivere et oversættelsesvindue, når man trykker på knappen. Hold knappen nede og indtal det, der skal oversættes. Derefter kan man afspille den oversætte tekst.

Apple udruller desuden understøttelse af trådløs Qi2-opladning til alle iPhone 13- og iPhone 14-modeller. iPhone 15-modellerne understøtter allerede teknologien. Qi2-certificerede trådløse opladere matcher MagSafes opladningshastighed på 15 watt og understøtter magnetisk tilslutning, som man kender fra MagSafe. Standarden skal gøre det enklere for både iPhone- og Android-brugere at købe og bruge trådløse opladere.

iPhone 15 Pro-brugere kan optage rumlig video, der kan ses i 3D i Fotos-appen til Apples AR-headset Apple Vision Pro – når altså headsettet kommer til salg.

Du kan få adgang til og logge Helbredsdata ved at tale med Siri takket være en opdatering af den digitale assistent. Apple Music, Beskeder og Vejr-applikationerne får også et par nye funktioner, og en ny Autoudfyld-opgradering til PDF’er kan vise sig at være yderst praktisk.

Flere nyheder til brugere af Apple Watch

Som nævnt tidligere er watchOS 10.2 også blevet lanceret. Ejere af et Apple Watch Serie 9 eller Apple Watch Ultra 2 kan derfor nu få adgang til og logge data i Helbred-appen ved hjælp af Siri. Begge urmodeller bearbejder nu Siri-opgaver lokalt på enhederne for at give større sikkerhed.

Du kan for eksempel bede Siri om information om, hvor meget du har sovet den foregående nat, eller om du har nået dagens aktiviteter. Du kan også bede Siri om at logge data som vægt, medicin du har taget og kropstemperatur. Disse opgaver fungerer indtil videre kun på engelsk og mandarin, men flere sprog kommer til.

Andre nye funktioner i Apple Watch er muligheden for automatisk at funktionen “Afspiller nu”, hvis en HomePod (2. generation) eller HomePod mini i nærheden afspiller indhold fra Apple Music eller Podcasts.

Du kan også slå en funktion til, så du kan swipe mellem urskiver, og du kan vælge, om du vil prioritere lyden fra musikken eller trænerens stemme i de fleste Fintess+-træningsprogrammer.

Læs også: Nu kan du få seks måneders gratis Apple Musik