Google Pixel Watch og Watch 2 får store designændringer 

En ny februaropdatering til Google Pixel Watch og Watch 2 introducerer en ny app-oversigt og understøttelse af Googles Material You-designstil.

Google Pixel Watch og Watch 2 får store designændringer 

Google er på vej med understøttelse af Material You-temaer i Wear OS 4, som er den aktuelle version af smartwatch-operativsystemet.

App-skuffen får også en ny gittervisning i tre kolonner, hvor der hidtil bare har været en lang, lodret liste af apps at rulle igennem. Den nye gittervisning minder mere om en appoversigt, som man kender fra Android-smartphones.

Funktionerne er ikke aktive endnu, men det skulle være på vej ud til brugerne inden længe.

I indstillinger kan man angive, om man ønsker den gamle listevisning eller nye gittervisning af installerede applikationer.

Læs også: Test af Google Pixel Watch 2 – det bedste smartwatch?

Understøttelse af Material You

Google introducerede sit fælles Material You-designsprog tilbage i 2021. Men dynamisk tilpassede temaer, som er en nøglefunktion i Material You, er ikke tilgængelig på alle Android-platforme. Googles Wear OS-operativsystem til smartwatches tilpasser for eksempel ikke brugergrænsefladen eller apps baseret på den aktuelle urskive.

Da den seneste version af Wear OS er baseret på Android 13, burde platformen understøtte dynamisk tematisering – og vi har tidligere set antydninger af, at det er på vej. Nu er Material You så endelig ankommet til Watch OS 4.

De nye dynamiske temaer vil gøre det muligt at tilpasse menuerne på uret, så det hele passer sammen med den aktuelle urskive, man har valgt. Foreløbig kan man følge mellem følgende temaer:

Mandel, Himmel, Aqua, Jade, Spearmint, Pære, Lime, Mælkebøtte, Melon, Champagne, Pomelo og Flamingo.

Der er ingen melding om, hvornår de nye ændringer træder i kraft, men vi forventer, at de relativt hurtigt bliver rullet ud til brugerne.

Læs også: Google Pixel 9: Rygter, specifikationer, billeder og pris