iOS 18: Seks nye funktioner på vej til din iPhone

Apples AI-funktioner er noget af det mest ventede i forbindelse med Apples udviklerkonference i næste uge, men vi forventer også en række andre ikke-AI-relaterede opdateringer til iOS.

iOS 18: Seks nye funktioner på vej til din iPhone

Vi er sikre på, at nye AI-funktioner vil fylde meget på WWDC i næste uge, men det ser også ud til, at Apple har planlagt en række andre ændringer i iOS 18. Det omfatter blandt andet nye muligheder for tilpasning af hjemmekærmen, designændringer og meget mere. Herunder kan du se en oversigt over nogle af de ikke-AI-funktioner, som vi forventer at se i iOS 18 i år.

Se også: De absolut bedste iPhones

Fri leg på hjemmekærmen

Et af rygterne siger, at Apple for første gang vil lade brugerne placere appikoner og widgets frit på deres startskærm eller hjemmeskærm. Det betyder, at iPhone-brugere vil kunne tilpasse skærmen, så de får noget andet at kigge på end det fastlåse setup af ikoner. Det kan give mere luft imellem widgets og appikoner.

Det betyder også, at iPhones fremover kan komme til at ligne Android-telefoner. På iPad kan brugerne desuden placere widgets (men ikke appikoner) hvor som helst på hjemmekærmen.

Se også: Apple introducerer iOS 18: Her er alle nyhederne

Fornyelse af Kontrolcenter

Ifølge Bloomberg vil iOS 18 give iPhone-brugere et nyt design af kontrolcenteret. Det nye Kontrolcenter-design vil indeholde en opdateret musikwidget samt forbedringer af HomeKit-integrationen.

I øjeblikket vælger iOS “intelligent” op til seks enheder eller tilbehør, der skal vises i Home-sektionen i Kontrolcenter. Dette layout styres dog automatisk og er ikke altid lige godt til at vise de præcise justeringsmuligheder, som brugerne leder efter.

Selv om Bloomberg ikke giver specifikke detaljer om, hvad iOS 18 vil gøre for at forbedre HomeKit-understøttelsen i Kontrolcenter, vil et af fokusområderne ideelt set være at give brugerne mulighed for at ekstra tilpasning.

Læs også: Apple udvikler foldbar iPhone eller iPad med selvhelende skærm

Opgraderinger af Apple Maps

Apple Maps vil efter sigende få understøttelse af en ny funktion til oprettelse af brugerdefinerede ruter med iOS 18.

Oprettelse af brugerdefinerede ruter vil gøre det muligt for iPhone-brugere at designe deres egne specifikke ruter til en tur i stedet for bare at vælge de ruter, der foreslås af Apple Kort.

I øjeblikket tilbyder Apple Kort flere rutemuligheder til din destination, men den nye funktion i iOS 18 vil give dig fuld kontrol over de præcise detaljer på din rejse.

Se også: Billigste iPhones – billige, men gode telefoner

Tematisering af appikoner

En anden stor ændring, der kommer til iOS 18-hjemmeskærmen, er muligheden for at tilpasse appikoner. Ifølge Bloomberg vil denne nye funktion for første gang give brugerne mulighed for at “ændre farven på appikoner” på systemniveau. Ifølge Bloomberg vil det for eksempel være muligt at gøre alle sine SoMe-ikoner blå eller dine finansrelaterede apps grønne.

Se også: I iOS 18 kan du lave egne emojis med AI

Teksteffekter i Beskeder

Et rygte antyder, at iOS 18 vil tilføje understøttelse af teksteffekter til Beskeder-appen. Ifølge MacRumors vil denne funktion give brugerne mulighed for at “tilføje animationer til individuelle ord i en besked.”

Se også: Sådan finder du det billigste mobilabonnement

Indstillinger får kæmpe løft

iOS 18 vil efter sigende få en ny version af appen ”Indstillinger” til iPhone-brugere. Den nye Indstillinger-app vil angiveligt have få en ny brugerflade med forbedret organisering samt en mere effektiv søgefunktion, der gør det nemt at finde de indstillinger, du leder efter.

Se også: Genstart din telefon hver uge og hold hackere ude