OnePlus N10 og N100 får kun én stor Android-opdatering

OnePlus har bekræftet, at deres to nyeste smartphones, Nord N100 og N10 5G, kun vil få en enkelt Android-opdatering. Eftersom den kommer med Android 10, så opdateres den derfor kun til Android 11.

OnePlus N10 og N100 får kun én stor Android-opdatering

OnePlus er blevet kendt for flere ting, blandt andet deres hurtigere opdatering og gode support at ældre telefoner. Det er én af de virkelig gode grunde til at købe en OnePlus – specielt fordi vi idag bruger vores telefoner i længere tid, inden de skiftes ud. Med to nye billige telefoner på markedet, så ville netop dette være en af styrkerne ved at vælge Nord N10 5G eller Nord N100 – men sådan blev det ikke. En talsperson fra OnePlus har nemlig bekræftet, at de to nye telefoner kun får én stor Android-opdatering… til Android 11.

Læs også: Første indtryk og test af OnePlus Nord N10

OnePlus N10 og N100 får kun Android 11

Ja, underligt nok kommer N10 og N100 nemlig kun med Android 10, selvom andre nyere OnePlus-telefoner forlængst har fået nyeste Android 11. OnePlus 8T kom tidligere og var født med Android 11. Så man kunne nok forvente, at N10 og N100 også kom med Android 11, men sådan blev det altså ikke.

I stedet kommer en Android 11-opdatering lidt senere til de to nye telefoner, og det er til at leve med. Men hvad værre er, at der derefter ikke kommer flere Android-opdateringer til N10 5G og N100. Altså ingen Android 12 eller 13. Det er trist, også selvom de nye telefoner fra henholdsvist 2.499 kroner og 1.399 kroner.

Derudover får begge telefoner også kun to år med sikkerhedsopdateringer. Så for dig hvor opdateringer og sikkerhed betyder noget, så skal du nok springe disse over.

Se også: Sammenlign priser på OnePlus-telefoner

Måske er OnePlus N10 og N100 ikke så billige alligevel?

OnePlus Nord N100 og N10 5G er de billigste telefoner nogensinde, men er samtidig ikke det OnePlus-produkt mange af os kender til og ser op til. Her er ingen Alert Slider, ingen AMOLED-skærm, kort software-support og det er altså ikke samme velkendte hurtige ydelse og flydende softwareoplevelse. Noget af det er at forvente når prisen falder og andet er ikke. Hvis en OnePlus Nord N10 5G kun har en levetid på to år, så er den måske ikke så billig alligevel?

Til sammenligning får Nokia 1.3 til under 700 kroner to store Android-opdateringer og tre års sikkerhedsopdatering. Investerer man lidt mere i den nye telefon, så får Samsung Galaxy A51 tre års Android- og sikkerhedsopdateringer.

Min personlige mening? Først steg priserne på OnePlus’ telefoner, så kom bloatware til OnePlus, så kom store ændringer til OxygenOS, så smuttede stifteren, så kom billigere telefoner med ringere software-support og senere kommer måske endnu flere modeller i serien. Så der sker rigtig meget hos OnePlus, og det bliver spændende at se hvad fremtiden bringer. Indtil videre kan vi ikke komme uden om, at OnePlus laver nogle af markedets bedste smartphones – lad os håbe det fortsætter.