Snart kan du dele Bluetooth-lyd med flere på én gang

Google arbejder på at forbedre Auracast-funktionen i det kommende Android 15-styresystem. Det gør det muligt at dele telefonens Bluetooth-lyd med flere enheder på samme tid.

Snart kan du dele Bluetooth-lyd med flere på én gang

Fremover kan du lave din egen Bluetooth-radiokanal og dele med vennerne. Google arbejder tilsyneladende på at forbedre mulighederne for Bluetooth-deling med den nye Auracast-funktionalitet, som kommer som en del af Android 15.

Auracast er ikke ny teknologi, men lige nu er den ikke særligt udbredt. Den kræver nemlig telefoner og enheder, der understøtter Bluetooth LE (Low Energy) for at fungere. Men de bliver mere og mere udbredte.

Google arbejder i Android 15 på at gøre det muligt at lave sin egen Auracast-stream. Den kan man så styre og dele med vennerne, som kan oprette forbindelse via en QR-kode.

Se også: Første Android 15-betaudgave er ude – her er nyhederne

Udbreder eksisterende teknologi

Lyddeling via Bluetooth har fungeret fint i mange år, og der er sandsynligvis flere trådløse høretelefoner end kablede modeller på markedet i Europa. Men når det gælder deling af lyd med flere enheder på samme tid, er Bluetooth indtil videre kommet til kort.

Men det skal Bluetooth Auracast lave om på. Aurocast gør det nemlig muligt at bruge Bluetooth LE til at sende lyd til flere enheder på samme tid. På den måde kan du nærmest oprette din egen sendestation og dele musik og lyd med en hel gruppe venner på samme tid.

Foto: Android Authority

Efterhånden dukker der flere og flere Bluetooth LE-understøttede mobiler og høretelefoner op på markedet. Google er ved at tilføje indstillinger for lyddeling i Android 15, så du kan tilslutte, finde eller starte en Auracast-stream.

Det fremgår dog ikke, hvor mange enheder man vil kunne sende lyd til på samme tid. Men muligheden for at dele lyd med en gruppe af venner på samme tid vil helt klart være en forbedring.

Se også: Samsung opgraderer lyd og AI-funktion med Auracast

Mange nye muligheder

Auracast-teknologien kan ikke kun bruges til musik. Det vil for eksempel også være muligt at koble sig på lyden fra en tv-skærm i fitnesscenteret eller i lufthavnen. I lufthavnen og andre steder vil du også kunne koble dig på det lokale højtalersystem, så du for eksempel kan høre meddelelser direkte i dine trådløse høretelefoner i stedet for den utydelige lyd, der kommer fra højttalerne. Eller hvad med at få koncertlyden direkte ind via høretelefoner i stedet for skrattende højttalere, næste gang du er på Roskilde?

Der er mange muligheder, men selv om Auracast har mange anvendelsesmuligheder og visionerne er høje, mangler vi altså stadig at se det fungere i praksis. Netop det skridt vil Google begynde at tage med Auracast indbygget i Android 15, der kommer i løbet af efteråret i sin færdige udgave.

Se også: Bluetooth LE Audio: Nu bliver Bluetooth-lyd smartere og bedre