Wear OS-ure får Wallet-pas og bedre navigation med offentlig transport

Snart kan du nemt få adgang til boardingkort, eventbilletter og loyalitetskort samt forbedret navigation med offentlig transport på dit Android-smartwatch.

Wear OS-ure får Wallet-pas og bedre navigation med offentlig transport

Google giver ejere af Android-smartwatches en funktion, de har ønsket sig i årevis: Google Wallet-pas.

Google har ved dette års Mobile World Congress annonceret, at det fremover bliver muligt at bruge boardingkort, billetter til arrangementer, medlemskab af fitnesscentre, loyalitetskort og andre kort, der kan være gemt i din Google Wallet, på smartwatches med Wear OS.

Det betyder, at du kan bruge dit smartwatch til alle de funktioner. Det er et område, hvor Wear OS har haltet langt bagefter Apple Watch, som længe har haft mulighed for at bruge Apple Watch som adgangskort. Ændringerne skulle være på vej ud til brugerne allerede nu.

Se også: Nu kan du chatte med Gemini i Google-appen Beskeder

Tilføjer offentlig transport

Mens nogle brugere har rapporteret, at de har set funktionen dukke op i løbet af den sidste måneds tid, er det først nu, at Google bekræfter dens ankomst. Alle Google Wallet-pas, som man har tilføjet til Google Wallet, vises med en QR-kode eller stregkode på ens Wear OS-ur, og man kan vælge at skjule dem, som man ikke har brug for i øjeblikket.

Google tilføjer også muligheden for at få detaljerede rutevejledninger med offentlig transport via Google Maps på dit ur. Dermed behøver man ikke at tage sin telefon frem for at finde ud af, hvor man skal hen.

Når opdateringen er rullet ud, vil man kunne se afgangstider på sit håndled og få trinvise anvisninger eller en guidet kortvisning til sin destination.

Blandt andet Samsung, OnePlus og Xiaomi har ure med WearOS på det danske marked.

Se også: Google har overgået sig selv – solgte 10 mio. Pixel-telefoner i 2023