Apple lukker straks for app, der bragte iMessage til Android

Appen Beeper Mini fik kun lov til at skabe symbiose mellem Android og iPhone i én dag. Nu har Apple, ganske som forventet, forhindret appen i at fungere.

Apple lukker straks for app, der bragte iMessage til Android

I sidste uge lancerede firmaet Beeper en ny app til Android kaldet Beeper Mini. Den gjorde det muligt for brugere af Android-telefoner at skrive med iPhone-brugere via iMessage. Vi prøvede selv appen, og den fungerede overraskende godt – så længe det varede.

Måske ikke så overraskende valgte Apple allerede fredag at lukke ned for den smarte smutvej til iMessage. Siden da har Beeper Mini ikke virket.

Læs også: Nu er samtaler i Facebook Messenger endelig krypteret som standard

Apple begrunder stop for iMessage på Android med sikkerhed

Det er ikke overraskende, at Apple har lukket ned for muligheden for at sende de blå iMessage-beskeder fra Android-telefoner til iPhone-brugere.

Apple begrunder beslutningen med sikkerhed. Ifølge it-giganten udgør appens adgang til iMessage-protokollen en sikkerhedsrisiko for iPhone-brugere:

“Hos Apple bygger vi vores produkter og tjenester med brancheførende privatlivs- og sikkerhedsteknologier, der er designet til at give brugerne kontrol over deres data og holde personlige oplysninger sikre,” oplyser Apple og tilføjer:

“Vi tog skridt for at beskytte vores brugere ved at blokere teknikker, der udnytter falske legitimationsoplysninger for at få adgang til iMessage. Disse teknikker udgjorde betydelige risici for brugernes sikkerhed og privatliv, herunder potentialet for eksponering af metadata og muliggørelse af uønskede beskeder, spam og phishing-angreb. Vi vil fortsætte med at lave opdateringer i fremtiden for at beskytte vores brugere.”

Læs også: Android-producent integrerer Apple iMessage i besked-app

Beeper svarer igen og forsvarer deres app

Henover weekenden var der uklarhed om, hvorvidt Apple rent faktisk havde blokeret Beeper Mini fra at virke. Det bekræfter Apple altså nu. Det, som Apple problematiserer, er, at Beeper Mini-appen foregiver at være en ægte Apple-enhed, der kontakter Apples protokol til pushnotifikationer. Det er det, som Apple mener med “falske legitimationsoplysninger”.

Eric Migicovsky, der står bag Beeper Mini, og som desuden også er skaberen af uret Pebble, køber dog ikke Apples forklaring. Han forsvarer appens design og berettigelse. Han hævder, at appen fungerer uden at gå på kompromis med kryptering eller privatliv. Ifølge holdet bag Beeper Mini kan ingen andre end dig læse indholdet af dine beskeder, men det kan Apple ikke bekræfte. Derfor mener Apple, at appen udgør en sikkerhedsrisiko.

“Vi står bag det, vi har bygget. Beeper Mini holder dine beskeder private og øger sikkerheden sammenlignet med ukrypterede SMS’er. Hvis nogen påstår noget andet, giver vi gerne hele vores kildekode til en tredjepart, som vi kan blive enige med om at evaluere sikkerheden i vores app,” oplyser Beeper i et opslag på X.

Eric Migicovsky er forundret over, at Apple lukker ned for appen med argumentet om sikkerhed. For med lukningen af iMessage-kompatibilitet på Android begrænser Apple snarere sikkerheden, mener han:

“Hvis Apple virkelig bekymrer sig om deres egne iPhone-brugeres privatliv og sikkerhed, hvorfor skulle de så stoppe en tjeneste, der gør det muligt for deres egne brugere at sende krypterede beskeder til Android-brugere i stedet for at bruge usikre SMS’er?”

Over for The Verge oplyser han, at han er villig til at dele Beepers kode med Apple, som kan gennemgå sikkerheden for at være sikre på, at alt er, som det skal være. Derefter stopper han sig selv og siger:

“Men jeg afviser hele den præmis! For vores udgangspunkt er, at iPhone-brugere ikke kan tale med Android-brugere undtagen gennem ukrypterede beskeder.”

Ifølge Beeper Mini er SMS en så gammel, forældet og usikker teknologi, at stort set alt andet vil være en forbedring.

Læs også: Manden bag multi-touchskærmen og Touch ID forlader Apple

Andre har før gjort forsøget – flere uden succes

Der har på det seneste været gjort en række forsøg på at bringe iMessage-funktionalitet til Android. Beeper Mini var dog det hidtil mest vellykkede forsøg på netop dette. Men det var altså kun muligt for iPhone- og Android-brugere at skrive sikkert over iMessage i et døgns tid.

Mest omtalt har været telefonproducenten Nothings forsøg på at bringe iMessage til Android. Det skete i et katastrofalt samarbejde med Sunbird. Det viste sig hurtigt, at sikkerheden var ikkeeksisterende. Derfor blev appen Nothing Chats hurtigt trukket tilbage.

Holdet bag Beeper Mini står i forvejen bag appen Beeper Universal, som samler mange beskedtjenester i én app. Nærmere bestemt iMessage, Slack, Signal, WhatsApp, Telegram, Discord, LinkedIn, X, Facebook, Instagram, SMS og Google Chat. Ligesom andre anvendte Beeper Universal en løsning, hvor beskeder blev dirigeret gennem serverrum med Mac mini-computere, hvilket gør beskederne sårbare.

Den nye Beeper Mini-app fungerede derimod helt uden, at beskederne skulle sendes igennem en Mac. Glæden varede altså kort, men holdet bag appen har endnu ikke givet op. De forsøger fortsat at få appen til at virke igen.

Ønsker du at bruge iMessage-funktionalitet, kan det altså fortsat lade sig gøre via Beeper Universal, som fortsat virker – om end på den knap så sikre måde.

Apple implementerer RCS – SMS’ens afløser

Måske har det hårde arbejde hos holdet bag Beeper Mini været forgæves, for i løbet af næste år implementerer Apple beskedprotokollen Rich Communication Service (RCS). Det er teknologien, der langsomt, men sikkert er ved at erstatte SMS og MMS.

Apple har fortsat ingen interesse i at tilbyde iMessage uden for sit eget økosystem. Den store forskel vil dog være, at Android-brugere kan kommunikere med iPhone-brugere via RCS og dermed opnå højere sikkerhed og smartere funktioner, som i dag ikke kan lade sig gøre via SMS.

Stort set alle Android-telefoner understøtter i dag allerede RCS via den indbyggede beskedapp til at håndtere SMS- og MMS-beskeder.

Læs også: Apple overrasker alle: RCS-beskeder på vej til iPhone