Danskudviklede Endomondo lukker ned

Den danskudviklede sportstracker, og en af Danmarks største app-succeser, Endomondo blev lanceret i 2008 gør nu klar til at lukke ned. Med nedlukningen anbefaler de et alternativ.

Danskudviklede Endomondo lukker ned

Den danskudviklede app-succes Endomondo lukker nu officielt ned. I skrivende stund har appen 5,5 stjerne på Google Play Butik med over 750.000 anmeldelser og over 10 millioner downloads, men det var altså ikke nok til at holde tjenesten kørende.

Endomondo er dansk udviklet og blev tilbage i 2015 opkøbt af sportsmærket Under Armour for intet mindre end 575 millioner kroner. Det var lidt af en succeshistorie, som nu slutter brat. Endomondo oplyser, at appen bliver fjernet fra alle app-butikker den 31. december, og informationer fra appen fjernes 31. marts 2021. Samtidig foreslår Endomondo alternativet UA MapMyRun, hvor man kan overføre data fra Endomondo til. UA MapMyRun drives også af Under Armour.

Læs også: Spotify lancerer interaktiv playliste til træning

Apple, Google og andre har overhalet

Økonomien har i hele appens levetid være presset og det har ikke hjulpet, at markedet i mellemtiden har budt på flere og flere konkurrenter. Konkurrenter som har været direkte indbygget i producenternes enheder. Specielt Apples sundheds- og træningsapp, samt Google Fit samt et stort udvalg af fitnesstrackere og smartwatches, hvis primære fokus er sundhed.

Så nu er det altså slut med at sende træningsvennerne peptalks.

Læs også: Test: Huawei Watch GT 2 Pro – Fokus på træning og sundhed