Disse OnePlus-telefoner får nye AI-funktioner

Det har været længe undervejs, men nu lancerer OnePlus endelig den første AI-funktion til eksisterende telefoner: Et AI-viskelæder til redigering af billeder.

Disse OnePlus-telefoner får nye AI-funktioner

Efter at have manglet AI-funktioner i lang tid begynder der nu at ske noget: OnePlus følger op på et løfte, de gav tidligere i år, ved at udrulle en AI-billedredigeringsfunktion til eksisterende OnePlus-telefoner. Det sker i de kommende dage.

Se også: Bedste priser og tilbud på OnePlus 12

Fjerner personer og objekter fra fotos

Virksomheden vil tilføje et billedredigeringsværktøj til en håndfuld af sine nyeste telefoner. Værktøjet er drevet af OnePlus’ egen AI-model og giver brugerne mulighed for at fjerne uønskede objekter fra baggrunden af deres fotos. Funktionen hedder AI Eraser og er et værktøj i stil med Googles funktion Magisk viskelæder og Samsungs Objektviskelæder.

“Vi mener, at potentialet for generativ AI på mobile enheder er enormt, og at det kan ændre produktiviteten og kreativiteten fuldstændigt. Som OnePlus’ første funktion baseret på generativ AI-teknologi repræsenterer AI Eraser det første skridt i vores vision om at frigøre brugernes kreativitet gennem AI og revolutionere fremtidens fotoredigering, så brugerne kan skabe bemærkelsesværdige fotos med blot et par tryk,” siger Kinder Liu, der er præsident hos OnePlus.

AI Eraser-værktøjet er tilgængelig i OnePlus’ Galleri-app. Bare åbn et billede, klik på “Redigér” og find værktøjet “AI-viskelæder”. Værktøjet kan bruges på to måder: Smart Lasso lader dig tegne en cirkel om en eller flere personer for at fjerne dem fra billedet, mens Paint Over lader dig male over personer eller objekter for at fjerne dem fra dit foto. Uanset metode analyserer AI-modellen det valgte område og udfylder det med AI-genereret indhold.

Funktionen kan med andre ord hjælpe dig med at fjerne den irriterende turist, der ødelagde dit ellers så flotte billede ved at gå bag om dig lige i det øjeblik, billedet blev taget.

Disse OnePlus-telefoner får AI-viskelæder

AI-funktionen ruller ud til følgende OnePlus-telefoner via en Oxygen OS 14-opdatering, der opgraderer systemappen Galleri:

OnePlus’ nye værktøj vil blive frigivet til selskabets nyeste telefoner her i april, og flere telefoner vil følge i de kommende måneder.

Se også: Bedste pris på OnePlus 12 med mobilabonnement

AI kommer endelig til OnePlus-telefoner

OnePlus er ikke det eneste firma, der bruger AI-teknologi til at drive et foto-viskelæder. Google udrullede Magisk viskelæder til sine Pixel-telefoner sidste år, mens Samsung begyndte at tilbyde værktøjet Objektviskelæder til udvalgte Galaxy-telefoner tilbage i 2021.

OnePlus har været længe undervejs med AI-funktioner, og det førte en del skuffelse med sig, da de nye OnePlus telefoner, 12 og 12R ikke bød på nogle AI-funktioner ved lanceringen tidligere på året. Men nu begynder der altså endelig at ske noget.

Læs også: OnePlus: Derfor vil vi ikke give syv års opdateringer