Facebook vil skære ned på falske opslag

Du kan se frem til færre opslag på din tidslinje på Facebook med artikler, der ikke har hold i virkeligheden

Facebook vil skære ned på falske opslag

Facebook er irriteret over de opslag, der er misvisende på den ene eller den anden måde, og derfor har det sociale netværk indført en ny mulighed for at rapportere. Støder man på et opslag, man ikke tror på, så kan man angive det som en falsk historie.

Læs også: Facebook undskylder for årsgennemgang

I en blogpost skriver Facebook, at det er med henblik på at stoppe de falske opslag som fører brugerne mod svindel (klik her for at vinde et livslangt forbrug af kaffe), eller med vilje vildledende overskrifter (Mand ser dinosaur på vandretur i Utah).

Denne form for spam skal stoppes, og Facebook har noteret sig, at denne type spam-opslag rapporteres 2,5 gange mere end andre nyhedsartikler.

Læs også: Facebooks nye retningslinjer skaber forvirring

Fremover vil opslag af denne type komme med en advarsel i form af en notits, der siger at mange brugere har slettet eller rapporteret opslag fra en bestemt side.

Rokokoposten og anden form for satire vil dog ikke blive påvirket af denne ændring. Facebooks tests viser, at folk generelt ikke rapporterer humoristisk indhold, og opslag tydeligt markeret som satire.