Microsoft overvejer Android apps

Lige nu halter Windows Phone gevaldigt efter Android og iOS, når det kommer til appudvalg, men det kan blive lavet om

Microsoft overvejer Android apps

Med Windows 10 vil Microsoft forene en række platforme, og det skulle gerne give flere brugere. En anden mulighed er, hvis Windows på smartphones kunne bruge Android-apps, og netop den mulighed skulle Microsoft overveje.

Ifølge The Information vil Microsoft ‘stoppe lækagen’ af brugere, der søger mod primært Android og iOS, og en af metoderne til det kunne være at gøre Android-apps kompatible med Windows Phone.

Denne strategi vil dog have både fordele og ulemper, og det lader heller ikke til at være en beslutning, som Microsoft tager lige med det samme.

Læs også: Windows 10-navnet til smartphones bekræftet

På den ene side vil Microsoft med et slag få et gigantisk udvalg af apps, ligesom det vil blive meget mere gnidningsløst at skifte fra en Android-telefon til en Windows-telefon.

Problematikken med at nogle apps ikke findes til Windows Phone vil i vid udstrækning forsvinde, da langt størstedelen af de store og populære apps findes både til Android og iOS. Eksempelvis er den officielle Snapchat-app til både Android og iOS, men ikke til Windows Phone.

Læs også: Muligt Windows 10-læk fundet

På den anden side vil Microsoft give udviklere en grund til at vælge at udvikle til Android frem for Windows Phone. Windows Phone-apps vil stadig ikke virke på Android, så derfor vil incitamentet være klart størst hos Googles styresystem.

Om Microsoft rent faktisk tager springet og åbner op for Android-apps er noget tvivlsomt, men alene det at der kan være snak om det vidner om, at Microsoft er presset, når det kommer til smartphonemarkedet.

Mere om emnet

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. mobilsiden gik videre med sagen. 16/1/2015 fulgte redaktionen op med en artikel der drejer sig om Samsungs nye, designorienterede Galaxy A3 og A5 kommer snart – Du kan læse den her. Seneste nyheder om Smartphone ser du her..