MitID er lanceret – i dag får de første danskere adgang

Digitaliseringsstyrelsen har i dag lanceret MitID, som skal erstatte NemID. De første danskere får i dag besked om, at de kan overgå til MitID.

MitID er lanceret – i dag får de første danskere adgang

Fra i dag begynder indfasningen af MitID – det nye og sikrere digitale ID, der skal erstatte NemID. Efter at have testet løsningen blandt flere tusinde danskere får de første nu besked om, at de kan tage MitID i brug.

– Med MitID styrker vi det digitale Danmark og sikrer, at vi fortsat kan færdes trygt på nettet med vores digitale ID.  Nu begynder overgangen til MitID, hvor flere end fem millioner borgere over de kommende måneder skal begynde at tage det nye ID i brug – og det skal være en tryg oplevelse for alle, siger Adam Lebech, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, og tilføjer:

– Derfor får alle NemID-brugere i disse dage et brev i Digital Post, hvor de får at vide, hvad de skal gøre for at få MitID, ligesom der vil være grundig information og hjælp at hente i overgangen til hele Danmarks nye digitale ID.

Overgangen til MitID foregår ved, at de tilfældigt udvalgte danskere får en besked i deres mobil- eller netbank om, at de nu kan tage MitID i brug. Denne overgang vil fortsætte indtil 30. juni 2022, hvor alle er overgået til MitID. Indtil man får besked gennem sin bank, skal man ikke foretage sig noget.

Din bank sender en aktiveringskode

Når man får besked om, at man kan bruge MitID, modtager man en aktiveringskode fra din bank. Denne kode skal man bruge til at oprette sig på MitIDs hjemmeside eller app. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler desuden, at man beholder sit NemID, selv om man er overgået til MitID. Man vil få direkte besked, når man ikke længere behøver at beholde sit NemID.

MitID virker enten via appen, som kan downloades til iOS eller Android, en MitID-kodeviser eller en MitID-kodeoplæser til personer med eksempelvis nedsat syn.

I august begyndte Digitaliseringsstyrelsen at udsende beskeder i Digital Post til de danskere, som skal opdatere deres opdatere deres ID-oplysninger for at kunne bruge MitID. I MitID er der nemlig højere krav til sikkerheden. Det betyder blandt andet, at det velkendte papkort fra NemID ikke længere kan bruges.

Læs også: Seneste nyt om apps