Samsung lancerer sin internetbrowser til Windows-computere

Nu er det muligt at bruge Samsungs internetbrowser, Samsung Internet, på Windows-computere. Browseren kommer dog ikke helt uden børnesygdomme.

Samsung lancerer sin internetbrowser til Windows-computere

Samsungs browser, Samsung Internet, som du måske kender fra Samsungs smartphones, kan nu downloades til Windows-computere via Microsoft Store. Det skriver SamMobile, som var først til at opdage browseren til Windows.

Læs også: Samsung kommer med overraskende billig foldbar mobil i 2024

Baseret på Chromium ligesom Chrome og Edge

En af de største fordele med browserens debut på PC er, at man kan importere sine browserdata fra en smartphone eller tablet til en Windows-computer via Samsung Internet. Første gang, man åbner browseren, får man – efter at have logget ind på sin Samsung Cloud-konto – muligheden for at importere historik, bogmærker og præferencer fra andre browsere som Google Chrome eller Microsoft Edge.

Samsung Internet understøtter også udvidelser fra Chrome og Edge. Blandt andet kommer man til Chrome Web Store, hvis man klikker på udvidelser i browseren. Det lader dog endnu ikke til at fungere helt, som det skal, da man får en grå knap frem, hvis man forsøger at installere udvidelser.

Se også: Færdigsamlet workingstation PC

Mange ligheder med Chrome og Edge

Andre brugbare funktioner i Samsung Internet til Windows er inkognitotilstand og lyst/mørkt tema. Samsung Internet har mange ligheder med både Google Chrome og Microsoft Edge. Og det er måske ikke så mærkeligt, da alle tre browsere er baseret på Googles open source-projekt, Chromium.

Samsungs browser til Windows giver også mulighed for at slette ”bogmærker, browsinghistorik, kodeord og andre data, når man logger ud”. Det er en sikkerhedsforanstaltning, der gør browseren velegnet, hvis man deler sin computer med andre.

Læs også: Test: Samsung Galaxy Z Fold5 har den bedste skærm

Mangelfuld synkronisering mellem enheder

Med den nye browser har Samsung en oplagt mulighed for at forbedre sit økosystem på tværs af styresystemer – nærmere bestemt Windows og Android. Men det er tilsyneladende ikke lykkedes den sydkoreanske techgigant at sikre et komplet samspil mellem browserne på de forskellige styresystemer.

Man kan importere de tidligere nævnte ting fra andre browsere. Men gemte kodeord fra ens anden Samsung Galaxy-enhed bliver ikke synkroniseret med Samsung Internet til Windows. Dermed får man altså ikke en nær så gnidningsfri brugeroplevelse, som man kunne forvente.

Noget kunne da også tyde på, at Samsung Internet endnu ikke er helt klar. Browseren er kun tilgængelig via et direkte link til Microsoft Store og kan endnu ikke søges frem via appbutikken. Og det er endnu ikke muligt at downloade browseren til Windows-computere i Danmark. Det er dog formentlig bare et spørgsmål om tid.

Læs også: Den fedeste nyhed i Samsung Galaxy S24 kræver abonnement