TikTok begrænser børn og unge til en times daglig brug

TikTok ruller funktion ud, der kan begrænse børn og unges brug af det sociale medie til en time om dagen.

TikTok begrænser børn og unge til en times daglig brug

TikTok har netop annoncerer nogle nye funktioner, der nok skal få unge op i det røde felt. Blandt nyhederne er nemlig en række nye standardindstillinger for teenageres konti, der blandt andet begrænser skærmtid til 60 minutter om dagen.

I de kommende uger vil alle konti, der tilhører en bruger under 18 år, automatisk blive indstillet til en daglig begrænsning af skærmtid på 60 minutter.

Se også: Forbud mod TikTok bygger på ubegrundet frygt

Tidsindstilling kan let omgås

Det lyder dog værre end det reelt er. Hvis grænsen på 60 minutter er nået, vil teenageren nemlig blive bedt om at indtaste en adgangskode for at kunne fortsætte. Det kræver altså, at de aktivt beslutter at forlænge den pågældende tid.

Her skal forældrene nok med ind over og måske endda også være dem, der sætter koden, uden at barnet kender den. På den måde kan forældrene lettere styre, om barnet må få ekstra tid i appen.

TikTok vil også fremover sende en ugentlig meddelelse med en oversigt over brugernes ugentlige skærmtid.

Se også: Teenage på TikTok har dårlig hukommelse

Bedre Family Pairing

Med funktionen ‘Family Pairing’ kan forældre linke deres egen og deres barns konti sammen, hvilket blandt andet giver mulighed for at styre skærmtiden og begrænse, hvilket indhold, der kommer frem.

Blandt de nye funktioner til Family Pairing finder vi brugerdefinerede daglige grænser for skærmtid. Udover at begrænse skærmtiden, kan forældrene også bestemme hvornår på dagen, børnene må glo på TikTok.

Oversigten af tid brugt i TikTok-appen, antallet af gange TikTok blev åbnet og en opsummering af den samlede tid brugt i løbet af dagen og natten kan også ses i Familiy Pairing.

I familie-delen kan man også indstille, hvornår barnet ikke må blive forstyrret af notifikationer fra TikTok.