Drastisk fald i salget af smartphones i 2. kvartal 2020

Rapport viser et fald på salget af smartphones på 16,7 procent i forhold til samme kvartal forrige år. Samsung mistede markedsandele, men er fortsat den største spiller på smartphone-markedet.

Drastisk fald i salget af smartphones i 2. kvartal 2020

En ny rapport fra TrendForce viser, at salget af smartphones forventeligt er gået tilbage dette kvartal. COVID-19 gjorde, at fabrikker og detailforretninger lukkede, hvilket medførte store forsinkelser i forsyningskæden og et deraf følgende dalende salg.

Rapporten viser, at der blev solgt 268 millioner enheder på verdensplan i 2. kvartal 2020, hvilket er et fald på 16,7 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Selvom Samsung var det mest solgte mærke blandt de seks mest populære smartphone-udbydere, oplevede de, som de eneste blandt de seks, et faldende salg i 2. kvartal 2020. Efter Samsung var de mest solgte mærker dette kvartal i rækkefølge Huawei, Apple, Xiaomi, Oppo og vivo.

Læs også: iPhone 11 blev den mest solgte telefon i første kvartal

solgte telefoner Q2
Samsung har solgt flest mobiltelefoner i årets andet kvartal. Men det er forventningerne til næste kvartal, som ser ekstra interessante ud.

Læs også: Den 7. september får mobilkunder hos Yousee og Telmore 5G

Samsung spås til at genvinde markedsandele

Samsungs tilbagegang skyldtes, at salget faldt på de markeder, der var mest påvirket af COVID-19, herunder Europa, USA og Indien. TrendForce forventer, at Samsung vil genvinde markedsandele fra Huawei, da det amerikanske forbud og de stigende spændinger mellem Kina og Indien fortsætter med at destabilisere Huaweis smartphonevirksomhed.

Huawei fortsætter med at satse på salg i Kina og solgte 52 millioner enheder i 2. kvartal 2020. Igen har Huawei oplevet et kraftigt fald i salget på de store smartphone-markeder uden for Kina.

Apple havde et godt kvartal og steg med 8% i forhold til 41 millioner solgte enheder året før. Xiaomi kom ind på en fjerdeplads med 29,5 millioner solgte enheder, mens Oppo (inklusive Realme, OnePlus og Oppo) rangerede som nummer fem med 27,5 millioner solgte enheder. Vivo kom ind på en sjette plads med 26,5 millioner solgte enheder.

Se også: Sammenlign priser på Samsung, Huawei og iPhone

Sidste nye om temaet

Siden vi bragte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. Lasse Olsen kunne ikke slippe temaet. 7/8/2020 fulgte redaktionen op med et indlæg omkring Afstemning: Hvor længe har du haft smartphones af dit nuværende mærke? – Du finder artiklen her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.