Elbilen Lucid Air får verdens hurtigste opladning

Udover at kunne køre rekordlangt på en opladning, så påstår Lucid Motors, at deres kommende elbil får verdens hurtigste opladning.

Elbilen Lucid Air får verdens hurtigste opladning

Angst for rækkevidde er et kendt fænomen i elbil-verdenen. Og netop dette, udover imponerende ydelse og en luksuriøs sedan, er noget amerikanske Lucid Motors vil lave om på. Vi har tidligere skrevet, at den kommer med en imponerende rækkevidde, men nu har virksomheden meddelt, at den samtidig får verdens hurtigste opladning.

Lucid Motors samarbejder med Electrify America, et datterselskab af Volkswagen, om at opbygge et netværk af hurtigopladere som kan levere den nye hurtige opladning. Den lynhurtige opladning er gjort muligt med en 900-volt oplader med en maksimal opladningshastighed på over 300 kW. Ifølge Lucid giver det op til 32 kilometers kørsel per minut den oplades.

Læs også: Elbilen Lucid Air fjerner rækkevidde-angst: 800 km på en opladning

500 km rækkevidde på 20 minutter

Lucid Air, som bilen hedder, påstås at have en rækkevidde på over 800 km, som med den nye hurtig opladning burde fjerne al angst omkring rækkevidde for elbiler.

Den hurtige opladning giver nemlig op til 32 kilometers kørsel per minut den sidder i opladeren, og efter 20 minutter er der til 500 kilometer. Til sammenligning giver Teslas V3 Supercharger omkring 24 kilometer per minut.

Rækkevidden på over 800 km er også en rekord, hvor den slår Tesla Model S Long Range med hele 200 km.

Lucid Air
Lucid Air

Læs også: De mest ventede elbiler i resten af 2020

Lucid Air kommer senere på året

Lucid Air er udstyret med to elektriske motorer som kombineret yder 1000 hk, hvilket får den store sedan fra 0-100 på 2,5 sekund og har en topfart på 350 km/t. Den lanceres senere på året og de første eksemplarer forventes klar í starten af 2021.

Læs også: Nyheder om elbiler