Fokus: Om hurtig opladning af mobilen og smartwatches

Går den hurtige opladning ud over batteriets levetid? Det er et af emnerne i denne uges Fokus, hvor vi også snakker om privatliv på mobilen og gode smartwatches til prisen.

Fokus: Om hurtig opladning af mobilen og smartwatches

Vi er glade for apps og har rigtig mange af dem installeret på vores mobiltelefoner. Mange af dem er gratis, hvor betalingen foregår på en anden måde, nemlig med informationer om os og vores vaner. I denne uges fokus snakker vi om, hvordan man kan få et overblik over, hvilke tilladelser og tracking de installerede apps kommer med. Vi har også fundet tre gode smartwatches til prisen og så kigger vi  nærmere på lynopladning af mobilen.

Denne uge er der en præmie på højkant. Stil os et spørgsmål i kommentarfeltet herunder, I næste uges Fokus trækker vi lod blandt alle kommentarer om et Withings activité hybrid ur med søvntracking og skridttæller.

Skader hurtig opladning mobilbatteriet?

I dag kommer rigtig mange mobiltelefoner med hurtig opladning. En funktion som man hurtigt lærer at sætte pris på, men hvordan påvirker det batteriets levetid? I dag skal vores mobiltelefoner gerne holde endnu længere end tidligere, men det gavner ikke meget, hvis batteriets kapacitet for hurtigt aftager.

Producenten OPPO har tidligere sagt, at hurtig opladning er hårdt for batterierne – jo højere spænding, desto hurtigere mister batteriet kapacitet. Tidligere i denne uge uge gav vi her på Mobilsiden et overblik over mobilens batteri, samt nogle gode råd til at passe bedst muligt på det. Heri fremgår det også, at hurtig opladning ikke skader batteriet i mobilen. Denne information kommer fra mediet CNET, som har haft fat i tre uafhængige eksperter. De konkluderer, at er batteristyringen i mobilen lavet korrekt, så tager batteriet ikke skade af hurtig opladning.

Her kan læse mere om, hvordan du passer bedst på mobilens batteri.

Bedste smartwatches til billige priser

I denne uges afsnit kigger vi også nærmere på nogle af de bedste smartwatches på markedet, som nu er faldet virkelig meget i pris. Det er tre ure fra henholdvis Apple, Huawei og Samsung. Dem kan deres priser kan du også se nærmere på her:

Billige priser på tre af de bedste smartwatches

Vi er også omkring appen Exodus Privacy, som giver et overblik over hvilke typer tracking, som alle dine apps har indbygget.

Tidsangivelser for videoen:

Kortnyt: 1:54

Lynopladning: 7:40

App tracking: 13:15

Tilbud på smartwatch: 16:45

Seerspørgsmål: 25:42

Abonnér på Teknofil – Fokus, anmeldelser og sparetips

Redaktionen har mere til historien

Emnet er stadig aktuelt. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 29/5/2020 gik vi videre med en artikel der drejer sig om Se en Tesla blive holdbarhedstestet i kolde Alaska – Den videre beretning kan læses her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..