Apple fyrer 700 medarbejdere efter nedlægning af vigtige projekter

Efter at Apple har opgivet både at lave sin egen førerløse elbil og udvikle egne microLED-skærme til fremtidige produkter har mere end 700 medarbejdere nu mistet deres job hos Apple.

Apple fyrer 700 medarbejdere efter nedlægning af vigtige projekter

Flere end 700 af Apples ansatte er for nylig blevet sagt op efter flere skrinlagte projekter, som Apple har arbejdet på i årevis. Det fremgår af den californiske myndighed Employment Development Department of California (EDD).

Se også: Bedste priser og tilbud på iPhones 

Dropper egen elbil og egne microLED-skærme

De fleste af de fyrede medarbejdere arbejdede på Apples kontorer i Santa Clara i Californien. 371 af dem hørte til i det kontor, der primært arbejdede med Apples nu skrinlagte elbilprojekt.

Ifølge californisk lovgivning skal et selskab indsende en rapport til EDD for hvert kontor eller arbejdsplads, der bliver ramt af fyringer. Derfor ved vi også, at otte af Apples kontorer i Santa Clara er blevet ramt af fyringerne. Det gælder hovedkontoret for bilprojektet, men også et kontor, hvor man arbejdede på et projekt om at udvikle egne microLED-skærme. Apples skærmprojekt blev efter sigende afblæst i marts på grund af for store omkostninger og tekniske vanskeligheder.

Apple håbede på at kunne producere sine egne skærme til iPhones, Mac-computere og smartwatches, men det kommer tydeligvis ikke til at ske i den nærmeste fremtid.

Apples ambitioner på bilområdet var til at begynde med at skabe en fuldstændig førerløs elbil uden pedaler eller rat. Senere skiftede de spor til i stedet at ville udvikle en mere traditionel elbil. Apple nedlagde det såkaldte ”Project Titan” efter at have investeret milliarder af dollar og mange års arbejde i det.

Se også: Samsung sælger igen flere smartphones end Apple

Satser nu på robotter til hjemmet

De ansatte, der arbejdede med udviklingen af Apple-bilen, fik mulighed for at skifte til andre afdelinger hos Apple – blandt andet de teams, der skal arbejde med AI og robotter til hjemmet. Men baseret på Apples egne oplysninger til de californiske myndigheder var det dog ikke muligt at omplacere alle medarbejdere internt. Dermed er Apple altså blevet mere end 700 medarbejdere færre.

Apple er angiveligt i et tidligt stadie af udviklingen af personlig robotteknologi til hjemmet. En af de teknologier, der på nuværende tidspunkt er under udvikling, er en robot, der følger efter personer  i hjemmet. En anden robot skal stå på bordet og kunne flytte en skærm rundt, skriver Bloomberg. Apples arbejde med personlig robotteknologi er en del af deres forsøg på at finde nye områder at tjene penge på. Det samme er XR-headsettet Vision Pro.

Se også: Apple fejlede med bilprojekt – kaster sig nu over robotter