EU’s antitrust-klage mod Apple støttes af PayPal

Apple forhindrer konkurrerende betalings-apps i at benytte NFC til betaling på iPhone - EU kigger på sagen og får støtte fra PayPal.

EU’s antitrust-klage mod Apple støttes af PayPal

EU har netop lagt en indsigelseserklæring ud, hvor Apple bliver kritiseret for at begrænse NFC-teknologien i iPhones til selskabets egen betalingsplatform. Ifølge Bloomberg er PayPal blandt de selskaber, der har støttet EU’s antitrust-klager mod Apple Pay.

PayPal kan ikke bruge NFC på iPhone

Bloomberg har sine oplysninger fra personer tæt på sagen, og det hedder sig, at PayPal har hjulpet med at anspore til en formel klage over kartel- og monopolbrud mod Apple og Apple Pay hos Europakommissionen.

PayPal har en NFC-baseret ”tap-to-pay”-funktion til Android-brugere men får ikke lov til at tilbyde samme løsning til iPhone-brugere. Ifølge Bloomberg er PayPal dog bot et blandt flere selskaber, der har klaget over situationen til Europakommissionen.

Ikke åbnet op for betalingsapps

iPhone 6 var den første model med NFC-teknologien, der giver mulighed for dataoverførsel mellem to enheder, når de er i nærheden af hinanden. NFC på iPhonen kunne dog kun benytte Apple Pay, selskabets egen platform, hvor brugerne kan registeret et kredit- eller betalingskort og på den måde betale i butikker ved hjælp af telefonen eller Apple Watch.

I 2017 åbnede Apple delvist iPhonens NFC-chip op for udviklere med iOS 11, men der er aldrig blevet åbnet for muligheden for at kunne betale med andre betalingsapps med denne API.

For nylig meddelte Apple, at Apple Pay er “kun en af de mange muligheder, som de europæiske forbrugere har for at foretage betalinger,” selvom den er den eneste, der fungerer med NFC i iPhonen.

Tidligere på året introducerede Apple ”Tap to Pay” i iPhonen, hvilket gør telefonen til en kontaktfri kortterminal, så man kan modtage betalinger via tredjepartsapps. Det er dog stadig ikke muligt for andre apps at have en egen betalingsløsning via NFC i iPhonen.

Se også: De billigste smartphones

Undersøgelsen kun lige startet

EU’s erklæring er kun “foreløbigt”, det vil sige, at man kun lige har åbnet for en undersøgelse og at der dermed er lang vej endnu, inden det kan munde ud i en konkret undersøgelse.

Det er dog tydeligt, at Apple kommer til at møde en del modvind, når det handler om at begrænse funktioner i sine enheder til kun at fungere på egne platforme. Det er muligt, at Apple i fremtiden bliver tvunget til at åbne NFC for alle udviklere.

Se også: Priser på de bedste iPhone