Microsoft overhalede Apple som verdens mest værdifulde selskab

Apple og Microsoft har en lang historik om at være de mest værdifulde selskaber i verden. Torsdag sidste uge overhalede Microsoft kortvarigt Apple.

Microsoft overhalede Apple som verdens mest værdifulde selskab

I sidste uge skrev vi om, at Microsoft var tæt på at overhale Microsoft som det mest værdifulde selskab i verden. Ikke mange dage efter skete det så også.

Torsdag overhalede Microsoft nemlig kortvarigt Apple og kunne dermed kalde sig verdens mest værdifulde selskab. Det er første gang siden 2021, at Microsoft har haft en højere markedsværdi end Apple.

Apples aktie steg med 0,2 procent torsdag, mens Microsoft steg med 1 procent. Dermed var Microsofts markedsværdi på 2.887 billioner dollar – den højeste nogensinde ifølge data fra London Stock Exchange Group (LSEG). Apples markedsværdi var på samme tidspunkt 2.875 billioner dollar, skriver Reuters.

Læs også: Avis sagsøger OpenAI og Microsoft for at stjæle nyhedsindhold

Lunkent iPhone-salg i Kina – AI i fremgang

Det er flere omstændigheder, der gør, at Microsoft for en kort stund havde en højere markedsværdi end Apple. Først og fremmest er der en vis bekymring om manglende efterspørgsel på iPhones på det kinesiske smartphonemarked. Det har fået Apples aktie til at falde med 3 procent indtil videre i 2024. Det skete efter en stigning på 48 procent sidste år.

Efterspørgslen i Kina er faldet i takt med, at Kinas økonomi langsomt er kommet sig efter COVID-19. I mellemtiden er Huawei genopstået med stor fremgang, hvilket tager noget af Apples potentielle vækst.

Omvendt har Microsoft virkelig haft vind i sejlene, siden it-giganten indledte et samarbejde med OpenAI om at integrere selskabet AI-sprogmodeller i en lang række af Microsofts softwareprodukter. Microsofts aktie er indtil videre steget 3 procent i år, og i fjor steg den med hele 57 procent.

Microsoft har nydt godt af hypen omkring AI de seneste seks måneder. Selskabets aktier oplevede et mærkbart hop efter annonceringen af en ret pebret pris på Copilot til Microsoft 365 – deres AI-baserede fremtid for Office-dokumenter.

2. februar står er Apple klar med sin største produktlancering siden iPhone-lanceringen i 2007. Her bliver det hundedyre mixed reality-headset, Apple Vision Pro, sat til salg, men kun i USA. I en analyse fra den schweiziske investeringsbank UBS lyder det, at salget af Vision Pro vil være “relativt uvæsentligt” for Apples indtjening per aktie i 2024.

Læs også: Apple går all-in på AI – disse AI-funktioner vil Apple introducere

Apple er igen verdens mest værdifulde selskab

Både Microsoft og Apple har i årevis skiftedes til at være det mest værdifulde selskab i verden. Microsoft overhalede Apple i 2021, 2020 og 2018, men Apple har vundet sin førsteplads tilbage hver gang.

Det samme er sket igen denne gang, hvor Apple hen over weekenden har ligget over Microsoft. I skrivende stund har Apple en markedsværdi på 2.891,6 billioner dollar, mens Microsoft har en værdi på 2.887,2 billioner dollar.