Android P lukker ned for kameramisbrug

Ondsindede apps vil ikke længere kunne filme og tage billeder uden at brugeren bemærker det.

Android P lukker ned for kameramisbrug

Android P er ikke offentliggjort endnu, men allerede nu dukker oplysninger om den næste Android-version af Googles styresystem til smartphones op.

Takket være Androids open-source kode (AOSP), har netmediet XDA-Developers opdaget, at Google vil bringe nogle tiltag til Android P som vil øge sikkerheden. Mest bemærkelsesværdigt, er et træk som vil fjerne adgangen til kameraet i apps som opererer i baggrunden.

Dette tiltag vil forhindre ondsindede apps i at tage billeder med din mobil uden at du bemærker det. Billeder, som i værste tilfælde, kunne misbruges til spionage eller afpresning.

Se også:  Sikkerhedsopdatering gør iPhones langsommere

Her adresserer Google et problem som længe har været rejst omkring Android. Helt tilbage i 2014 viste den Android-udvikler Szymon Sidor, hvordan en app kunne både tage fotos og optage videoer uden at brugerne bemærkede det.

Tricket blev gennemført ved at minimere kamera-interfacet til bare en enkel pixel, så denne blev virtuelt usynlig for brugeren – alt imens at der blev spioneret på brugeren.
Med det nye tiltag, vil denne type angreb ikke længere kunne foretages.

Den nye sikkerhedsfeature bliver en blandt mange, når Google en gang i forsommeren vil præsentere afløseren til Android Oreo.

Læs også: Alvorlig sikkerhedsbrist rammer alle enheder med Wi-Fi